SevenStar Yact Service -yhtiölle rahtia kuljettava hollantilainen Sampograch-rahtialus kävi kirjaimellisesti poimimassa X-Yachtsin veneet kyytiin sunnuntaina 29. huhtikuuta veistämön edustalta Lille Beltin salmesta.

Paikalla jo aamutuimaan oli 20 X-Yachtsin työntekijää huolehtimassa, että veneet olivat ajoissa jonossa meressä kellumassa ja että nosto sujui asianmukaisesti. Sampograchtin kraana nosti veneet pukkien päälle mastot pystyssä, ja veneet sidottiin kanteen.

SevenStar Yacht Service ei ole ensi kertaa rahtaamassa veneitä. Netistä löytyy kuvia, joissa Sampograchtin kansi on tupaten täynnä purje- ja moottoriveneitä.

Sampogracht purjehti Kielin kanavan kautta Hollantiin, ja Marinetrafficin mukaan se on saapunut Southamptoniin ottamaan lisää lastia ennen kuin suuntaa keulansa kohti USA:n itärannikkoa.

Rahdattavista Äksistä viisi on uusia, malleiltaan Xc 35, Xc 38, X4-9 ja Xp55. Kuudes on Euroopassa purjehtimassa olleen amerikkalaisomistajan käytetty X-482, joka palaa kotiinsa vähän suurieleisemmin.

www.x-yachts.com