Flybridge-tyyppisestä veneestä on aika yksinkertaista muodostaa rinnakkaisversio vain jättämällä yläohjaamo pois, mutta Absolute aikoo tehdä vähän enemmän. Vaikka uusissa Coupe-malleissa hyödynnetään varmasti Fly-mallien kanssa samoja runkoja, tulee kansirakenteisiin ja tilaratkaisuihin eroja.

Ensimmäinen malli on 48 Coupe, joka jakanee rungon ja tekniikan 47 Flyn kanssa. Eniten uutta näköä on perässä jossa huomiota kerää etenkin peräkulmien muotoilu, läpinäkyvä peräpeili sekä varalaidan leikkaukset. Avotila on iso ja kalustettu havainne kuvissa irtokalustein, jotka näyttävät Absoluten isommista Fly- ja Navetta-malleista tutuilta. Käytännössä avotilan kalustuksen voinee siis valita mieleisekseen erilaisten sohvien, tuolien ja pöytien valikoimasta.

Absolute oli ensimmäisten joukossa sijoittamassa pentteriä kansisalongin takanurkkaan, ja sieltä se löytyy myös 48 Coupesta. Liukuovista koostuva takaseinä aukeaa keskeltä sivuille, joten kulmapentteri aukeaa lähes kokonaisuudessaan avotilan suuntaan. Sisäsalonki ja ruokailutila on askelmaa pentteriä korkeammalla, mikä taanneen kelpo korkeuden alapuolella sijaitsevaan makuukajuuttaan. Majoituskannen tilaratkaisun Absolute on pitänyt vielä omana tietonaan.

Lisää kerrotaan tammikuussa, kun 48 Coupe esitellään virallisesti medialle. Vesille vene on määrä saada ensi kesänä, ja yleisön eteen syyskuussa Cannesin venemessuille.

www.absoluteyachts.com