Nokian Linnavuoressa Sisun ja Valmetin moottorituotannon jalanjäljillä jatkava Agco Power on maailman suurimpiin traktori- ja maatalouskonevalmistajiin kuuluvan Agco-konsernin moottorien kehityksestä ja valmistuksesta vastaava yhtiö. Vuonna 2013 se investoi 20 miljoonaa euroa Linnavuoren uuteen moottoritehtaaseen, jonne keskitettiin myös tuotekehitysvastuu.

Viimeisen 20 vuoden aikana Agco Power on kehittänyt moottoreitaan järjestelmälliseksi entistä ympäristöystävällisemmiksi ja onnistunut vähentämään raskaiden työkoneiden päästöistä ympäristölle ja terveydelle haitallisimpien pienhiukkas- ja typen oksidipäästöjä jopa 90 prosentilla. Siihen on päästy muun muassa varustamalla moottorit tarkasti polttoainetta annostelevalla common rail -yhteispaineruiskutuksella sekä pakokaasuja katalyyttisesti puhdistavalla SCR-tekniikalla.

– Meidän vahvuus on tehdä isoja moottoreita puhtaalla teknologialla, Agco Powerin merimoottoriprojektin vetäjä Tapani Katila sanoo.

Uudet 49 ja 74 LFEN -moottorit alittavat viimeisimmät IMO Tier III ja EU Stage V -päästönormit, ja Agco Powerin mukaan reilulla marginaalilla. Ympäristön kannalta parhaat dieselpolttoaineet, kuten muun muassa uusiutuvat HVO-polttoaineet palavat Agco Powerin moottoreissa luonnollisesti puhtaasti. Moottorit julkistettiin marraskuun alussa Rotterdamin Europort-messuilla.

– Päästölainsäädäntö on hyvä pohja, mutta se ei riitä meille. Voisi sanoa, että meidän moottorit ovat ”ylipuhtaita”. Vielä vuosikymmeniä sitten moottorit savuttivat näkyvästi. Nykyisin päästöt ovat niin alhaiset, ettei savua enää synny, myynti- ja markkinointijohtaja Jarmo Tuorila kuvaa.

Vaikka Agco Powerin pääala onkin maatalous- ja metsäkoneissa, on yrityksellä yli 75 vuoden kokemus merimoottorien suunnittelemisesta ja valmistamisesta. Ensimmäisten omaan tuotekehitykseen perustuvien dieselmoottorien valmistus meri- ja aggregaattikäyttöön alkoi Linnavuoressa vuonna 1946.

Nykyisin Agco Powerin merimoottoreita käytetään muun muassa työveneissä, kalastusaluksissa, losseissa ja vesitakseissa ja -busseissa. 

– Raskaan sarjan moottoreilla varustetut alukset ovat vedessä jatkuvalla käytöllä, toisin kuin huviveneet. Tämä haastaa moottorien luotettavuuden ja suorituskyvyn. Päätuotantomme on maatalous- ja metsäkoneiden moottorien valmistuksessa. Se on vaativin moottorirakentajan tausta, koska moottorit toimivat äärimmäisissä olosuhteissa. Traktorin tulee toimia yhtä lailla esimerkiksi kesäkuumalla pölyävällä pellolla kuin talvipakkasella lumenajossa. Testaamme merimoottorimmekin näissä samoissa ääriolosuhteissa, Katila valottaa.

Agco Power ei tee merimoottoreita massatuotantona, vaan ne räätälöidään asiakkaan tarpeisiin. Tällöin moottorit saadaan optimoitua käytössä mahdollisimman taloudellisiksi ja pitkäikäisiksi, jolloin niiden elinkaarikustannuksia sekä hiilijalanjälkeä pystytään vähentämään.

www.agcopower.com