Anytecin A-sarjan yli 9,5-metrinen lippulaiva kuuluu mallivuoden 2019 ripeimpiin uutuuksiin. Helsingin messuilla veneen perään on rikattu kaksi Yamahan uutta XTO V8-perämoottotia, joiden yhteisteho on reppavat 850 hevosvoimaa. A30:n huippunopeuden luvataan nousevan niillä yli 60 solmuun.

Anytec rakentaa veneensä niin, että äärimmäistä suorituskykyä pystyy myös hyödyntämään, vaikkei olosuhteet olisi täysin ideaalit. Se tarkoittaa erityistä rakennetta pienimpiä yksityiskohtia myöden. Samalla moni isompikin asia, kuten ohjaamo ja matkustamo, on mietitty uusiksi.

Ohjaamo on sijoitettu A30:ssä keskelle venettä. Se on vähän kuin kahdella isolla näytöllä varustettu formulan ohjaamo, ilman ympäröivää monokokkia. Ohjaamon molemmilla puolilla on perätysten kaksi samanlaista Anytecin kustomijousituksella varustettua kuppi-istuinta kuin kuskillakin.

Kuppipenkkirivien takana on kepeämpään matkantekoonkin sopivaa oleskelutilaa, eli kulmasohvat ja pöydät, joiden välistä kuljetaan peräkannelle ja uimatasoille. Keulaan puolestaan pääsee keskeltä avautuvan tuulilasin läpi. 

Jos alkaa ramaista, löytyy tuulilasin alla olevien luukkujen takaa pistopunkat. Muita saatavilla olevia mukavuuksia ovat muun muassa helposti aurinkotasoksi tai vuoteeksi pedattavat sohvat, pentterimoduuli ja toiletti. Suunnittelussa on ollut mukana maineikas hollantilainen designstudio Vripack.

Erikoisveneellä on erikoishinta, ja on itsestään selvää ettei se A30:n tapauksessa ole pieni. Konkreettisesti ilmaistuna puhutaan noin 350 000 eurosta.

www.anytec.se