Arcadia oli ensimmäisten valmistajien joukossa, kun moottorijahtien muotoilua ja tilankäyttöä alettiin vuosituhannen alussa uudistaa vähän reippaammalla pensselillä. Arcadiat eivät ole koskaan olleet yksiselitteisen kauniita, mutta ainakin ne ovat aidosti erottuneet joukosta.

Aiempiin irtiottoihoin nähden ensi syksynä Cannesin venemessuilla esiteltävä A96 on muotoilullisesti aika seesteinen. Se piilottaa häkellyttävän hyvin sen tosiasian, että tämä 29 metriä pitkä ja lähes kahdeksan leveä jahti on kolmikerroksinen koko mitaltaan.

Alimpana on perään sijoitettu konehuone sekä vieraiden ja miehistön majoitustilat. Konehuoneessa on rinnakkain neljä Volvo Pentan 900-hevosvoimaista, IPS-vetolaitteisiin yhdistettyä D13-dieseliä. Keskiosa alakannesta on varattu neljälle vieraskajuutalle, jotka on asemoitu yhteisen käytävän varrelle. Taaempana on pari parivuoteellisia superior-kajuuttoja, edempänä hieman pienemmät erillisvuotein varustetut standardihytit. Kaikissa on luonnollisesti omat suihkukomeroilla varustetut toiletit. Alakannen keulaosasto on varattu miehistötiloille, joihin kuuluu messi, kapteeninhytti sekä kaksi kahden hengen miehistöhyttiä. Kaikissa miehistöhyteissäkin on omat vessat ja suihkut.

Pääkansi on saatu painettua huomiota herättävän matalalle, lähelle veden pintaa. Sen ansiosta takakannen oleskelutila ja laajasti aukeavilla seinillä varustettu kansisalonki on saumattomasti yhteensopiva uimatason sekä perän ja laitojen auki taittuvien terassien kanssa.

Pääkannen tilojen lattiasta kattoon -tyyppiset ikkunat ovat häkellyttävän kokoiset, joten merimaisemat ovat vahvasti läsnä sisätiloissa myös silloin, kun aukeavat ovet ja seinät on suljettu. Omistajansviitille on lohkaistu koko pääkannen etuosa. Makuuhuone on valtaisia, kuten myös vaatehuone ja keulimmaiseksi sijoitettu toiletti.

Keskeinen pääportaikko on pentterin ja päivätoiletin tavoin kansisalongin ja omistajansviitin välissä, ja johtaa alas vieraskajuuttoihin ja ylös yläkannelle, jonne pääsee myös ulkokautta styyrpuurin sivukannelta.

Yläkannella on juhlavasti ulkotilaa, mutta ohjaushytti, joss on komentosillan lisäksi toinen päivätoiletti, oman portaikon kautta pääkeittiöön yhteydessä oleva yläpentteri sekä kerrassaan hulppea skylounge. Oleskelutiloista tuskin tulee ihan heti pulaa. 

Koska pääkansi ja etenkin perä on matala, ei A96:ssa ole apuvenetallia. Tallin sijaan tenderi nostetaan nosturilla keulakannelle. Perän apuvene- ja vesileluvarastolla varustettu versiokin on tulossa, mutta siitä kenties sitten aikanaan lisää.

www.arcadiayachts.it