Arcona on yleensä aina onnistunut tekemään veneistään vikkeliä ja vaivattomia paketteja eikä uusi malli valmistajan lupausten mukaan tee tässä suhteessa poikkeusta. Vuodesta 2013 myynnissä olleen vanhan mallin ystävien ei silti tarvitse olla huolissaan – uusi malli on pitkälle sama kuin vanha.

Suurimmat erot ovat istumakaukalossa, jossa perästä on tehty kokonaan avonainen. Useat edellisen mallin omistajat ovat toivoneet tällaista muutosta. Tämä antaa lisää tilaa ja korostaa veneen luonnetta klubiraaserina. Istumakaukalon säilytystila on kasvanut ja kaukalon pöytä on upotettu turkkiin. Veneessä on tuplaruorit.

Arconan sisutus on vakiona kolmikajuuttainen. Tilauksesta saa myös kaksikajuuttaisen, kahdella suihkulla varustetun version. Salongissa on L-mallinen pentteri ja perinteinen sohvaryhmä. Salonki on valoisampi kiitos suurempien ikkunoiden ja uutena ominaisuutena muutaman runkoikkunan ansiosta. Köli on Arconan tapaan L-mallinen evä.

Arcona on kerrosrakenteinen, jossa tyhjiölaminoidun rungon ydinmateriaalina on 20-millinen Divinycell-vaahto. Laipiot on laminoitu kiinnirunkoon ja kölin ja rikin kuormitusta tasaa galvanoidusta teräksestä valmistettu kehikko.

Alle 40-jalkaista sporttista perhevenettä etsivälle Arconan uutuus on varsin passeli vaihtoehto näille leveysasteille. Laatuveneellä on tosin myös laatuveneen hinta, Suomen verokannalla noin 340 000 euroa.

www.arconayachts.se