Leijavene on ehkä hieman harhaanjohtava nimike, sillä vene itsessään ei ole minkään sortin leija, vaan purjeen asemesta käytetään leijasurffauksesta tuttua ilmatäytteistä leijaa. Muuten vene on melko perinteinen kevyehkö (273 kg tyhjänä) 6,5-metrinen päivä- ja retkipursi nostokölillä. 

Venettä saa myös urheilullisempana kahden asymmetrisen nostokölin versiona. Marc Denoixin ideasta lähtenyt venekonsepti on nyt ostettavissa. Veneen rungon on suunnitellut Etienne Bertrand ja leijat Norbert Curti.

Veneen perusleija on 25 neliömetrinen ja valmistajan mukaan se toimii 4–10 m/s tuulissa. Pienempiä leijoja on saatavissa aina 8-neliöiseen myrskyleijaan asti. Veneen miehistö voi vaihdella 2–6 henkilön välillä. Perusversiossa on neljä makuupaikkaa ja urheiluversiossa kaksi. Veneellä pääsee ihanneolosuhteissa jopa 17 solmua.

Lisävarustelista kasvaa koko ajan. Tällä hetkellä valmistaja testaa kantosiipiä niille, joiden leijaveneily kaipaa vielä hieman lisämaustetta. Suomesta ArmorKiten leijaveneelle ei vielä ole löytynyt riittävän ennakkoluulotonta maahantuojaa, joten lisätietoja  ja saatavuutta voi tiedustella valmistajalta. Veneen hinta asettuu noin 30 000 euroon ja leijojen hinnat vaihtelevat koosta riippuen noin puolestatoista kolmeen tonniin.

www.armorkite.fr