Askeladden C83 on mielenkiintoinen tulokas isojen daycruiserien tai pienten sportcruiserien luokkaan. Ensikuvien perusteella sillä on hyvät edellytykset toimia sekä jopa 8–10 hengen päiväveneenä että 4–6 henkilöä majoittavana retki- tai matkaveneenä. Suomen markkinoilla selkein verrokki ja kilpakumppani on hyvin myyvä Finnmaster T8.

Askeladdenin omasta valikoimasta C83:n edeltäjäksi voi nostaa samaa venetyyppiä ja kokoluokkaa edustavan Z8:n vuosikymmenen takaa. Se jäi Suomessa varsin tuntemattomiksi, mutta C83:lla on paremmat mahdollisuudet.

Perämoottorilla varustettu C83 tarjoaa oletettavasti hiukan dieselsisäperämoottorilla varustettua Z8:a väljemmät tilat ja varmasti paremman suorituskyvyn huomattavasti edullisempaan hintaan. Z8 maksoi vuosikymmen sitten noin 160 000 euroa, kun C83:n pakettihinta jäänee alle 120 000 euroon.

Suomeen C83:t saapuvat TopLine-varustuksella,  mikä kattaa muun muassa 16-tuumaisen C-Command -älynäytön, automaattisen Zipwake-trimmijärjestelmän, sähkötoimisen vesi-wc:n, keraamisen Wallas-lieden sekä jääkaapin ja painevesijärjestelmän. Lisävarustelistalta valikoitunee mukaan ainakin keulapotkuri, lämminvesijärjestelmä, maasähkö sekä avotilan lattiapinnoitus, johon on vaihtoehtona joko synteettinen C-Deck tai tiikkilaminaatti.

www.e3-marin.fi | www.askeladden.no