Vesille uutta 53:sta odotetaan vasta loppukesästä, mutta se on jo tilattavissa tasan miljoonan verottomaan tehdashintaan. Azimut on julkistanut virallisesti vasta ensimmäisen tiiserivideon, mutta Georgian (joka aiemmin tunnettiin suomeksi Gruusiana) Tbilisissä toimivan diilerin sivuilla kaikki on jo julki. Kerrotaan se mitä tiedetään siis jo tässäkin.

Uutuuden kokonaispituus on 16,7 metriä ja leveys viittä senttiä vaille viisi metriä. Kuivapainoksi on laskettu 22 300 kiloa. Konehuoneessa on kaksi Volvo Pentan 725-hevosvoimaista D11-dieseliä yhdistettynä IPS-vetolaitteisiin.

Huippunopeuden pitäisi nousta 31 solmuun ja marssivauhdiksi soveltua parhaimmillaan 27 solmua. Polttoainetta mahtuu tankkeihin 2 400 litraa ja ilmoitetulla marssivauhdilla toimintasäteeksi arvioidaan 265 meripeninkulmaa. Se tarkoittaisi siis noin yhdeksän litran kulutusta meripeninkulmalle.

Makuukajuuttoja on kolme, eikä niistä missään nukuta kerrossängyssä. Omistajan sviitti on keskiveneessä. Kahdesta toiletista toinen on lähestyttävissä yksinomaan masterkabiinista, ja molemmissa on erillinen suihkukomero. Yhden hengen miehistökajuutta on varustettu omalla toiletilla ja sijaitsee tutulla paikalla peräpeilin uumenissa.

Kansisalongissa on nykyisin vallalla oleva "pentteri perällä" -tilaratkaisu. Salonki muodostuu suorasta ja u-sohvasta. Sisäohjaamoon on puolestaan saatu mahdutettua kaksi erillisistuinta vierekkäin.

Taka-avotilassa on kulkuväylä uimatasolle vain styyrpuurin laidalla, mikä on mahdollistanut muhkean ja mukavan kulmasohvan taipumisen paapuurin laidalle. Keulakannella on sekä aurinkotaso että sohva. Flybridgen koko peräosa on varattu kolmelle sivulle kaartuvalle sohvaryhmälle. Pentterikaappi on styyrpuurin laidalla, ohjaamo paapuurissa ja koko flybridgen etuosa kiinteää aurinkotasoa.

www.azimutyachts.com