Bavaria C42 jatkaa valmistajan C-linjan pursisarjaa. Sukunäkö 45-, 50- ja 57-jalkaisten isosiskojen kanssa on selvästi havaittavissa, mutta muotoilua on viety vielä piirun verran modernimpaan suuntaan. Nykymuodin mukaisesti rungon tilavuutta on lisätty pystyillä laidoilla ja keulalla sekä terävillä palteilla. Vene on hieman laatikkomainen, mutta ei millään muotoa huonon näköinen.

Italialainen Cossutti Yacht Design, joka on tunnettu raasereistaan on piirtänyt veneen, jonka purjehdusominaisuuksien voi olettaa olevan kunnossa. Veneen riki on kohtalaisen korkea, tavoitteena on keskitasoa parempi suorituskyky myös kevyemmässä kelissä. Keulakolmion täyttää vakiovarusteena itseskuuttaava fokka. Purjeala on varsin mukavan pyöreät 100 neliötä. Pientä trimmausmahdollisuuttakin tarjotaan täkynä, takastaagi on säädettävää mallia. 

Nykyaikainen runkomuoto varmistaa, että veneen kannella on tilaa temmeltää. Istumakaukalon tila on optimoitu L-muotoisilla penkeillä niin, että mahdollisimman moni mahtuu pöydän ympärille. Ruorimiehelle on tarjolla tuplaruorit ja istuimet. Istumakaukalossa on kaksi suurta lokeroa fendareille, köysille ja muulle tavaralle. Lisäksi säilytystilaa löytyy lisää keulan ja perän lokeroista. 

Sisätilat saa kahdella tai kolmella kajuutalla ja joko yhdellä tai kahdella wc:llä. Rungon muodon ansiosta tilaa riittää. Pentteri on L-muotoinen ja paapuurin puolella. 

Veneen uppouma on karvan alle 10 tonnia ja syväys vakiokölillä 2,1 metriä. Optiona on 1,7 metrin köli. Hinnat alkavat kokoluokka huomioiden kohtuullisesti alle 200 000 eurosta.

www.bavariayachts.com

www.venemaailma.fi