Valmistajan C-konseptia on uutuusmallissa kehitetty edelleen vaivattomasta purjehduksesta nauttiville asiakkaille. Konseptiin kuuluu tilava runko, yhdistettynä kelpo purjehdusominaisuuksiin. Bavarian mukaan nykyveneiden jaottelu erilaisiin kategorioihin, kuten performance cruiseriksi, perhepurreksi tai charter-paatiksi on turhaa. Bavarian mukaan kompromisseja ei tarvitse tehdä ainakaan varustuksen suhteen. Ehkä näinkin.

Ainakin piirustusten perusteella 14,86 metriä (rungon pituus 13,95 m) pitkässä ja 4,7 metriä leveässä uutuusveneessä riittää tilaa. Veneen perusköli ui 2,30 metrissä, mutta kölivaihtoehtoja julkistettaneen myöhemmin lisää. Venettä tarjotaan 3–5 hytin vaihtoehtoina ja neljän hytin sisutusvaihtoehdossa on peräti neljä toilettia. Ainakin chartertoiveet täyttyvät siis hyvin. Ainoa toistaiseksi julkistettu renderikuva sisätiloista esittää paaosin pentteriä, mutta siinäkin näkyy takakjuuttojen ja -toilettien ovet.

Istumakaukalo näyttäisi tarjoavan runsaat tilat miehistölle tai matkustajille. Vesilelujen säilytystä varten veneestä löytyy muun muassa B-Box-säilytysratkaisu. Reilun sadan neliön purjeita hallitaan kuudella vinssillä. C46:een on saatavilla genaakkeri tai code 0 -varustus. Erilaisia auringonottopisteitä veneessä on useita. 

Uusi Bavaria C46 julkistetaan virallisesti mutta virtuaalisesti Düsseldorfin Boot 2023 messuilla ensi vuoden tammikuussa. Ensimmäinen vene valmistuu ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.

www.bavaria-yachtbau.com

www.venemaailma.fi