Kymmenmetrisessä perämoottoriveneessä ei ole enää mitään uutta, mutta siinä että liikuteltavana on matkavenemäinen malli on.  Kymmenen metrin kokoluokassa Beneteaulla on entuudestaan kahdella perämoottorilla liikkuvat Flyer 10 ja Gran Turismo 32, nyt niiden seuraksi tulee joulukuussa Pariisin venemessuilla ensimmäistä kertaa näytettävä Antares 11.

Mallinumeron mukaisesti 11-metrinen uutuus on toistaiseksi kookkain perämoottori-Antares. Tehoa tässä asuttavassa perheveneessä on jopa 600 hevosvoimaa. Suomessa Beneteaun perämoottoriveneet myydään Yamahan moottoreilla, joten kyseeseen tulee lähinnä 2 x 250 tai 2 x 300 hv vaihtoehdot.

Antaresien tapaan myös 11:sta on hyvin tilaa sekä sisällä että ulkona. Epäsymmetrinen sivukansiratkaisu on tuttua, mutta Antares 11:sta siihen on yhdistetty myös ohjaamon sivuliukuovi. Keulakannelta löytyy aurinkotaso ja taka-avotilan sohvasta saa pedattua toisen.

Pitkä, käytännössä koko avotilan päälle jatkuva kattolippa on uutta, samoin siihen saatava haitarikattoluukku. Ohjaamon kohdalla oleva laitaportti helpottaa kulkemista kylkiparkkitilanteissa. Lisävarusteista löytyy myös leveä terassiksi auki taittuva laita taka-avotilan kohdalla.

Pentteri on tutulla paikalla kansisalongin styyrpuurin laidalla. Salongin kulmasohva aukeaa perää kohti ja kun takaseinän avaa, jatkuu avotilan sohva liki yhtä soittoa siitä mihin sisäsohva loppuu. Sisäsohvan etupäätyyn saa ajon ajaksi muodostettua apukuskille paikan.

Majoituskannelta löytyy kaksi pohjapiirroksissa varsin tilavalta vaikuttavaa makuukajuuttaa. Keulakajuutassa on parivuode ja keskikajuutassa parivuoteen lisäksi myös sinkkupunkka. Toiletista löytyy erillinen suihkukomero. 

www.beneteau.com 

www.boatstore.fi