First 44:ää saa Cruising ja Performance versioina, joissa on erilainen kannen layout ja joihin on saatavissa erilaisia kölejä ja mastoja. Nykyaikaiseen tapaan Firstissä on verraten liukkaasta ulkomuodostaan huolimatta varsin runsaat sisätilat. Vene on suunniteltu nimenomaan racer-cruiser-käyttöön ja suunnittelussa on hyväksikäytetty uusimpia tietokoneavusteisia suunnittelu tekniikoita.

Veneen linjat ovat varsin nykyaikaiset, vaikkakaan palteen terävä taitos ei ole niin terävä, kuin joissain kilpailijoissa. Tupla peräsimet ovat nykyään peruskauraa niin matka- kuin kilpaveneissäkin. Sekä perusversiossa että kilpaversiossa isopurje skuutataan ruorien eteen. Istumakaukalossa miehistöllä on 2 vinssiä per puoli skuuteille ja ruffin katolla vinssit säätököysille ja nostimille. Kilpaversiossa on myös mahdollisuus käyttää painolasti tankkeja, jollaisia on yksi per puoli ja jotka ovat vetoisuudeltaan 300 litraa.  Performance-versiossa on myös puolentoista metrin kiinteä puuksprööti. 

First 44 sisätilat lupaillaan olevan valoisat ja selkeät. Wc-tila on heti styyran puolella ja pentteri paaran puolella. Takakajuutat ovat mallia tupla. Salongissa on sohvaryhmä ja pöytä, jonka saa levitettyä. Omalla toiletilla varustettu omistajan hytti sijaitsee keulassa ja vaikuttaa ainakin kaavakuvissa tilavalta.

Hieman yli 13 metriä pitkä First 44 on 4,25 metriä leveä ja standardi kölillä sen syväys on 2,15 m. Kilpaversion köli ui 2,5 metrissä ja painaa kolmisensataa kiloa vähemmän kuin vakioköli. Masto ulottuu karvan alle kahdenkymmenen metrin korkeuteen ja veneen uppoamaan perusversiossa on 10,3 t ja kilpaversiossa 9,8 t. Veneen purjepinta-ala vakio rikillä on 106 neliömetriä ja valinnaisella 1,8 metriä korkeammalla hiilikuitumastolla 117 neliömetriä.

www.beneteau.com

www.ajolayachts.fi