Itse asiassa vaikka mallinumero kasvaa, lyhenee veneen kokonaispituus 12 sentillä. Käytännössä sillä ei ole merkitystä, sillä tilat ovat vähintäänkin ennallaan. Ulkoisesti isoimmat asiat ovat entistä suuremmiksi ja yhtenäisemmiksi ainakin ulkoisesti naamioidut runkoikkunat sekä pidempi katto. Jälkimmäinen suurentaa kattoluukkua ja helpottaa peräkuomun käyttöä, kun kuomun katto-osaa ei enää tarvita. Molemmat ovat suomessa hyvinkin tervetulleita muutoksia.

Myös avotilan tilaratkaisua on kehitetty. Pääosassa on nyt styyrpuurin laidalla pitkittäin oleva suuri ja yhtenäinen u-sohva, johon on integroitu perän aurinkotaso. Sen alla on käytännöllinen tavaratila ja loikoilutilaa voi laajentaa taittamalla peräselkänoja eteen. Styyrpuurin sivukannelle on kulku uimatasolta, joten sohvan yli ei tarvitse hyppiä.

Ulkopentteri on siirtynyt paapuurin laidalle. Sijainti on entistä keskeisempi ja luontevampi. Komentosillalla on edelleen tilaa kolmelle, mutta yhä hieman erikoisesti järjesteltynä. Oikeassa reunassa on erillisistuin, mutta kuskin paikka on keskellä paripenkillä.

Sisätilat ovat pohjakuvan perusteella käytännössä ennallaan. Molemmissa makuukajuutoissa vuoteet ovat veneen pituussuuntaisesti ja kajuuttojen väliin jää perinteiseen sportcruiser-tyyliin sisäsalonki, pentteri ja toiletti.

Myös runko on ennallaan eli käytössä on Beneteaun patentoima AirStep-porraspohja. Moottorit ovat päivittyneet Volvo Pentan viimeisimpiin versioihin. Valittavana on joko 2 x D4-300 tai 2 x D6-380 -vaihtoehdot. Molemmat on varustettu hydraulisella kytkimellä varustetuilla DPI-vetolaitteilla ja saatavilla Aquamatic Joystick -hallintalaitteella.

www.beneteau.com

www.boatstore.fi