Uudesta Beneteau Oceanis 30.1:stä on saatavana useampia eri verisoita: nostokölillä tai perinteisellä sekä kääntyvällä mastolla että tavallisella takastaagittomalla rikillä. Itse asiassa kölivaihtoehtoja on yhteensä neljä.

Rungossa on nykymuodin mukaan pysty keula ja terävät palteet takaosassa. Takaosan taitteet lisäävät volyymia ja sitä myöden kantavuutta veneen peräpäässä.

Veneen leveys on venytetty aivan mastolle saakka ja vasta maston etupuolella runko alkaa kaventua – mutta ei kuitenkaan erityisen terävästi. Keulan muotoilu on alapäästään terävä ja vauhdikasta.

Takastaagiton riki ei ahdista isopurjeen ahvenselkää ja Beneteaulla tämä liikkumavara on hyödynnetty täysimääräisesti vakiona tulevassa lattapääisossa. Saatavilla on myös rullaiso. Tehokas isopurje jalustetaan keskeltä puomia ilman levankia.

Keulapurjeena veneeseen on valittavissa itseskuuttaava fokka tai malitillinen genua. Lisäksi vauhtia ja vaarallisia tilanteita haluavat voivat hankkia Code Zeron tai asymmetrisen spinnun, joita varten veneessä on kiinteä puukspröötimäinen uloke.

Oceanis pysyy hanskassa kovemmassakin menossa tuplaperäsimiensä ansiosta. Ohjauksen saa pinnalla tai tuplaruoreilla.

Sisätiloissa rungon volyymi on hyödynnetty täysimääräisesti. Keulassa ja perässä on riittävä kokoiset tuplakajuutat ja salongin puolella on varsin mukavan oloinen kuusikin henkeä istuttava pöytäryhmä. Veneeseen on myös saatu tämän kokoluokan veneeksi varsin tilava wc-tila. Seisomakorkeutta riittää 185 senttisille purjehtijoille lähes koko veneessä.

Yhdeksänmetrinen Oceanis painaa tyhjänä karvan alle neljä tonnia. Kryssipurjepintaa siinä on 39,5 neliötä. Syväys on kölivaihtoehdosta riippuen 0,9–1,88 metriä. Moottori on 15-hevosvoimainen akseliveto. Vene julkistetaan virallisesti loppukuussa Düsseldorfin messuilla, jolloin myös hinta selviää.

www.beneteau.com