Seitsemännen sukupolven Beneteau Oceanis 34.1 on kieltämättä vetävän näköinen paatti, vaikka muotokieli onkin modernin laatikkomaista terävine runkotaitoksineen ja pystyine laitoineen. Veneen suunnittelija on kuitenkin onnistunut saamaan rungon muotoon vesirajasta kohtalaisen terävän keulan ja vesirajaa mukailevan palteen, joka lisää veneen vakautta kallistuneena.

Valmistaja on varautunut kilpailemaan tämän kokoluokan perheveneiden tiukoilla markkinoilla tarjoamalla eri versioita sekä rikistä että kölistä. Venettä saa 2 tai 1,5 metriä syvillä valurautaköleillä tai performance-mallina nostokölillä, jonka syväys on 1,25–2,55 metriä.

Rikiä saa rullaisolla tai tavallisella, itseskuuttaavalla fokalla tai genualla sekä puukspröötillä tai ilman. Avotuulipurje on 40 neliöinen genaakkeri. Regatta-versiossa fokan rulla on mallia upotettu ja vinssejäkin on pari enemmän. Normi-isolla ja fokalla purjepinta-ala on 49,3 neliömetriä.

Sisätilat ovat kokoisekseen tilavat ja layout perinteinen. Venettä saa kahdella tai kolmella kajuutalla, kummassakin versiossa vessoja on vain yksi – sen verran veneen koko rajoittaa.

Omistajan kabiini on keulassa ja uudenaikaisen runkomuodon ansiosta se on aiempaa tilavampi. Salongin sohvat on sijoitettu laidoille, joka tuo tilantuntua oleskelutiloihin. Salongin sohvat käyvät myös lisäpunkista. Paaran puolella wc-tilojen seinää vasten on hansemainen karttapöytä, jossa istutaan salongin sohvan päädyssä selkä menosuuntaan.

Oceanis 34.1:n uppouma riippuu köliversiosta, mutta pyörii 5,5 tonnin raskaammalla puolella. Apukone on vakiona 21-hevosvoimainen ja polttoainetta mahtuu tankkiin 130 litraa.

www.beneteau.com

www.ajolayachts.fi