40-jalkaisen purren pitää vastata nykyisin moneen huutoon. Sitä silmällä pitäen Beneteau on päätynyt säätämään runkomuotoa mahdollisimman tilavaksi, mutta silti nopeaksi. Monipuolisuutta lisää sisätilojen, rikin ja kölin eri vaihtoehdot.

Ensimmäinen asia, johon huomio 40.1:ssä kiinnittyy, on sen terävät, lähes koko rungon pituuden ulottuvat palteet. Veneen kyljet ovat pystyt ja perä leveä ja kantava. Sisätiloissa tällaiset muodot näkyvät volyymina, joka antaa valmistajalle enemmän tilaa ja mahdollisuuksia tarjota erilaisia sisutusvaihtoehtoja. 

Veneen koko leveys kantaa mastolta peräpeiliin saakka muistuttaen moderneja extreme-raasereita. Tämä tuo kannelle tilaa, jos ei ehkä lisää varsinaista suorituskykyä. Leveä perä huutaa avukseen tuplaperäsimiä, jollaiset veneessä ovatkin vakiona.

Kannen järjestys on tavanomainen tuplaruoreineen ja niiden edessä olevine sohvaryhmineen. Vinssit ja muut tilpehöörit on tuotu ruorimiehen ulottuville matkustajia häiritsemästä. Nostimet ovat kuitenkin normipaikallaan ruffin takaosassa. 

Valmistajan markkinoinnissa toistuu vaihtoehtojen paljous ja veneen sopivuus lähes kaikenlaisille käyttäjille. 

Sisustusvaihtoehtoja on neljä, kahden, kolmen ja neljän kajuutan versiot yhdellä tai kahdella wc:llä. Kölejä löytyy 1,68, 2,17 ja 2,27 metrin syvyisinä. Rikin saa rullaisolla tai tavallisella sekä lisäksi performance-versiona, jossa masto on 0,45 metriä tavallista pidempi. 

Nelikymmenjalkaista perhevenettä etsivälle Oceanis on tilava vaihtoehto, joka kannattaa varmasti ottaa vertailuun mukaan.

www.beneteau.com 

www.ajolayachts.fi