Beneteaun Oceanikset on suunniteltu mukavuutta silmällä pitäen. Tämä ei valmistajan mukaan kuitenkaan tarkoita, etteivätkö sen veneet liikkuisi liukkaasti tarpeen tullen. Mutta pääasia on käytettävyydessä ja mukavuudessa, jotka ovat tässä valmistajan 54-jalkaisessa uutuudessa hyvin kohdallaan ja tasapainossa.

Beneteau on kasannut 54-jalkaiseen uutuuteensa kaikenlaisia innovaatioita, jotka tekevät veneestä erittäin mukavan vesillä ja satamassa. Ensimmäinen silmiinpistävä uutuus on sitloodan ja ohjaamon pohja, joka on suunniteltu mahdollisimman vähäesteiseksi. Sen pohjapiirros on puhdaslinjainen, kun isopurje skuutataan uusien Oceaniksien tapaan targakaaren päälle. 

Samalla tuplaruoreja on siirretty hieman eteenpäin. Layout lähentelee keskiohjaamoa, sitä kuitenkaan olematta. Takakannelle jää näin mukavasti tilaa muulle aktiviteeteille. 

Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että veneen kansi on kahdessa tasossa. Pääkansi sitloodan puoleenväliin yhdessä ja tästä taaksepäin astutaan askelma alas peräkannen ja sitloodan tasolle.

Oceanis Yacht 54 on saatavilla kahdella eri rikillä, perinteisellä ja rullaisolla. Perinteisen, 1,8 metriä korkeamman rikin purjeala on myös 25 neliömetriä rullaversiota suurempi. Purjeita voidaan ohjata konsolilta Harkenin AST-järjestelmällä. Assisted Sail Trim on Harkenin ja Jeanneaun yhdessä kehittämä järjestelmä, joka trimmaa purjeita automaattisesti.

Oceanis Yacht 54:een saa myös Dock & Go -järjestelmän, jossa venettä voidaan ohjata joystickillä esimerkiksi rantautuessa. Järjestelmässä on 360-astetta pyörivä vetolaite ja keulapotkuri, jotka ohjaavat venettä juuri haluttuun suuntaan. Vene on saatavilla myös perinteisellä vetolaitteella tai akselivetoisena.

54-jalkaisen veneessä riittää tilaa. Valmistaja tarjoaa ainakin aluksi venettä aina kolmikajuuttaisena ja ainoastaan saniteettitilojen lukumäärä vaihtelee kahden ja kolmen välillä. Tämä konstailemattomuus ja tilan avokätinen käyttö takaavat, että myös sisätiloissa viihtyy. Koostaan huolimatta vene on tehty kuudelle.

www.ajolayachts.fi

www.beneteau.com