Boarncruiserilla on monta mallisarjaa, joista Lounge, Elegance ja Traveller ovat uusimpia ja ulkoiselta ilmeeltään moderneja. Mutta niissä on luovuttu myös perinteisestä hollantilaisen teräsveneen tilaratkaisusta, jossa on omistajan hytti takana, vieraskajuutta keulassa, salonki niiden välissä ja ohjaamo ulkona takakannella.

Nyt Boarncruier päivittää myös Aft Cabin -konseptin, kun Elegance-mallisarjaan on liittymässä 44- ja 48-jalkaiset (pääkuvassa) takakajuutalliset versiot.

Kokoa niissä on sen verran, että kaulaan mahtuu jo vakiona kaksi makuukajuuttaa, joista toisessa on saarekemallinen parivuode ja toisessa vierekkäiset erillisvuoteet. Keulakajuutat jakavat yhteisen suihkukomerolla varustetun toiletin.

Pentteri on molemmissa nostettu ylös kansisalonkiin. 44:ssa pentteriä vastapäätä on vastakkaisista sohvista muodostuva dinetti, isommassa ruokailutila muodostuu kulmasohvasta. Salongin takaosassa on molemmissa oleskeluun tarkoitettu kulmasohva, joka on pedattavissa myös parivuoteeksi.

Omistajan sviitti perässä

48:ssa on mittaa sen verran enemmän, että takahytissä on voitu hyödyntää veneen keskilinjalle pituussuuntaan sijoitetun vuoteen kohdalla koko veneen leveyttä, kun toiletti on saatu mahtumaan vuoteen etupuolelle. Pienemmässä takahytin toiletti on paapuurin laidalla ja parivuode styyrpuurissa.

Isompi ja pidempi takahytti tuntuu myös sen katolla olevalla peräkannella, joka on 48:ssa selvästi tilavampi, ja uimatasolle johtaa kierreportaat veneen molemmilla laidoilla.

Numeroiden valossa veneillä on kokoeroa noin metri pituudessa, reilut 20 cm leveydessä ja 25 hv konetehossa. 48:n kohdalla lukemat ov1t 14,32 m, 4,60 m ja 175 hv.

Molemmat on tyypitetty B-kategoriaan eli kyse ei ole vain kanaville vaan myös rannikkokäyttöön sopivista matkaveneistä.

www.boarnstream.com