Jossain päin maailmaan tuntuu olevan aina venenäyttely tuloillaan, jonne venevalmistajat kiirehtivät esittelemään uutuuksiaan. Nyt katseet ovat kääntyneen Floridaan Fort Lauderdaleen, jossa alkaa viisipäiväiset venemessut ensi keskiviikkona 30. lokakuuta. Markkina-alue on kenties veneilymaailman paras ja rahakkain, etenkin ylikokoisten perämoottoriveneiden osalta.

Ja niihin Boston Whaler 405 Conquest ilman muuta kuuluu. Tarkkoja mittoja ei vielä julkistustiedotteessa kerrottu, mutta 405 lienee liki 13 metriä pitkä, neljä leveä ja painoakin kertyy varmasti noin 10 tonnia. Tämän kaliiberin perämoottoriveneistä ei vielä vuosikymmen sitten ollut tietoakaan.

405 Conquestissa on vakiona neljä 300-hevosvoimaista Mercurya, ja eiköhän lisääkin tehoa ole saatava niille, joille vakio ei riitä. JPO-sauvaohjaus tulee mukaan vasta lisävarusteena, vaikka se tulee olemaan tässä veneessä varmasti itsestäänselvyys. Avomeriuistelussa tai Karibian mainingin käydessä ankkurilahteen osaa arvostaa lisävarusteena saatavaa Seakeeperin gyro-vakainta.

Conquestit ovat Boston Whalereista katetuimpia ja asuttavimpia. Kannen alla alakerrassa on omistajan makuukajuutan lisäksi vieraskajuutta, pentteri ja erillisellä suihkukomerolla varustettu toiletti. Matkustus- ja oleskelutilaa löytyy ohjaushytin lisäksi keulakannelta. Taka-avotila on varattu monikäyttötilaksi, jota voidaan valjastaa pääkäyttötarkoituksen mukaan joko kalastukseen tai oleskeluun.

Euroopan kauppaa saattaa jarruttaa bensanjanon lisäksi myös voimassa olevien tuontitullien myötä varmasti yli miljoonaan euroon nouseva hinta.

www.bostonwhaler.com

www.marinepalvelu.fi