Axopar on myynyt maailmalla enemmän ohjaushytillisiä Cabin-malleja kuin se oikeastaan itsekään osasi odottaa, joten umpiversioiden esittely myös Axopareista johdettuun Brabus-mallistoon on luontevaa. Alkuun päästiin viime vuonna, kun Axopar 28:n luksusversiosta Brabus Shadow 500:sta tuotiin T-Top-version rinnalle myös Cabin-malli.

Kuluvan vuoden tammikuussa Düsseldorfin venemessuilla oli toisen sukupolven Axopar 37:n ja siitä johdetun Brabus Shadow 900:n vuoro. Axopar tuotiin markkinoille kerralla kolmena versiona, avoimena Spyderia, katoksella varustettuna T-Top-versiona sekä XC eli Cross Crabin -umpimallina. Brabuksesta näytettiin vain avomallit.

Brabuksen Cross Cabinia on saatu odottaa, ja itse asiassa saadaan odottaa vielä hetki lisää, sillä veneen ensiesittely tapahtuu tammikuussa Düsseldorfissa Boot 2021 -messuilla – jos ne järjestetään.

Nyt julkistettu lehdistötiedote ja kuvat eivät sisällä mitään mullistavaa, sillä konsepti on aivan sama kuin aiemmin. Brabuksen runko, kansi ja tilaratkaisut ovat täysin samat kuin Axoparissa, ero tehdään tehokkaammilla moottoreilla, varusteilla sekä sisustuksen ja ulkonäön viimeistelyllä.

Moottorivaihtoehtoja on tasan yksi, mallinumeroon riittävät kaksi Mercury Racingin 450-hevosvoimaista V8-perämoottoria, jotka siivittävät paketin yli 60 solmun huippunopeuteen. Muuten valinnanvaraa on enemmän, muun muassa kolme ulkoväriä, neljä verhoiluväriä ja viisi takakannen vaihtoehtoa.

Tuttuun Brabus-tapaan saataville tulee myös "erikoismallin erikoismalli", jolla on asiaan kuuluvan pitkä nimi: 1 of 37 Limited Edition Black Ops. Siihen kuuluu Brabukselle tunnusomainen, urakalla kiillotettu Gun Metal Gray -maalaus ja punainen verhoilu.

www.brabusmarine.com

www.boatcenter.fi