Malliparin peruslähtökohta on yhä ennallaan: Magnum on iso ja pätevä, mutta SuperMagnum on vielä pidempi, tehokkaampi, nopeampi ja varustellumpi. Vuoden 2022 asussa kokoero on tosin entistä pienempi. Magnumin mitat ovat ennallaan, mutta uusi SuperMagnum on 30 senttiä edeltäjäänsä lyhyempi. Pituuseroa Magnumiin on jäänyt 20 senttiä, joka on sijoitettu perän U–sohvan ja ohjaamon erillisistuimien väliin.

Magnumien näkyvin muutos on uusi, entistä pystympi tuulilasi, millä on parannettu matkustamon viimansuojaa. Myös pulpetit on perusteellisesti uudistettu. Ne on tehty nyt rotaatiovaletusta polyeteenistä ja varustettu runsailla pientavaratiloilla. Kojelauta on suunniteltu moottoripartneri Yamahan uusien hallintalaitteiden mukaan. Moottorin CL5-näyttöruudulle on kuljettajaa kohti kallistettu asennuspaikka ja yksimoottoriasennuksiinkin saatavalle HelmMaster EX -joystickille on ergonominen asennustaso.

Taka-avotilan U-sohva on nyt vakiovaruste myös Magnumissa, ja sen selkänojan verhoiluun on lisätty tyylikäs timanttikuviotikkaus. U-sohvan uumenissa olevat säilytystilat on järjestelty entistä selkeämmiksi ja toimivammiksi. Lisävarusteena saatava ajokuomu kiinnittyy tuulilasiin uusissa Magnumeissa näppärästi vetoketjulla.

SuperMagnumin keulan avotilassa on vakiona keulapenkin lisäksi myös paapuurin laitapenkki. Styyrpuurin puolelle vastaavan saa lisävarusteena, jolloin keulaan muodostuu toimiva oleskelutila ja runsaasti lisää säilytystilaa. Molemmat laitapenkit saa lisävarusteena myös Magnumiin.

Molemmat Magnumit on optimoitu Yamahan uusille V6-moottoreille. Magnumiin suositellaan 225-hevosvoimaista versiota, jolla huippunopeuden lupaillaan nousevan 45 solmuun. 50 solmun huippunopeuteen yltävän SuperMagnumin parina tulee lähtökohtaisesti 300-hevosvoimanen SBW-ersio, joka on varustettu automaattisella moottoritrimmiavustimella sekä tarkasti toimivalla ja monipuolisesti säädettävällä sähköisellä DES-ohjauksella. Sähköohjaus mahdollistaa myös autopilotin sisältävän HMEX-joystick-järjestelmän saatavuuden lisävarusteena.

Mallivuoden 2022 Magnumien vakiovarustukseen kuuluu muun muassa 16-tuumainen Buster Q -monitoiminäyttö, tilttiratti, trimmitasot sekä kansivalaistus. SuperMagnumin lisiä ovat kaiuttimet ja vahvistimen sisältävä Q Entertainmet -paketti sekä vetokaari.

Lisävarustelistalta löytyy jo esiin tulleiden vaihtoehtojen lisäksi esimerkiksi keulapotkuri, peräankkurivinssi, jääkaappi ja ohjaamon erillisistuimien jousitus.

SuperMagnumiin saa myös Q+-paketin, joka tuo apukuskin pulpettiin erillisen 10-tuumaisen Q-älynäytön. Suosituimpia varusteita on koottu Comfort Edition ja Premium Edition -paketteihin.

www.buster.fi