Uudistettua X:ää on viety monikäyttöisempään suuntaan, sillä Busterilla tiedostetaan monipuolisen veneilyn tarpeet: samalla veneellä hoituu päiväretket, kalastus ja koko perheen tai halkokuorman kuljetus mökkisaareen. 

Päivitykseen on otettu mallia isommista uuden sukupolven Buster-malleista. Esimerkiksi uuden X:n turkki on nyt alumiinia ja kaiteet haponkestävää terästä. Ohjaamon erillisistuimet ovat samanlaiset kuin pykälää suuremmassa XL:ssä. Myös tuulilasin kehys on vaihtunut isompien Busterien tapaan mustaksi. 

X:n pulpetit ja tuulilasi ovat edeltäjään nähden ennallaan, mutta peräpenkki vaihtunut uudenlaiseen. Se on valmistettu nyt alumiinista ja on koko veneen levyinen, joten penkin sisällä on runsaasti säilytystilaa. 

Etuavotila on vakiona kalustamaton, mikä mahdollistaa tilan hyödyntämisen sekä harrastus- että kuormankuljetuskäytössä. Lisävarusteena pulpettien eteen voi valita erilliset istuin/säilytystilalaatikot tai paapuurin puolelle pidemmän laitapenkin, joka toimii myös vapalaatikkona.

Uusiin vakiovarusteisiin kuuluu uistelunopeuden säädin, joka mahdollistaa hitaan etenemisen ja tarkan nopeuden säädön moottorin pienillä käyntinopeuksilla. Bustereille tyypilliseen tapaan vakiovarustukseen kuuluu myös reittisuunnittelun ja navigoinnin mahdollistava Q-älynäyttö, joka X:n tapauksessa on 10-tuumainen. Sitä tukee ilmaiseksi älypuhelimeen ladattavissa oleva Buster Q -sovellus. Q-järjestelmän ominaisuuksia voi täydentää lukuisilla lisävarusteilla, kuten kaikuluotaimella, Raymarinen tarkalla kalakaiulla, kaiuttimet sisältävällä Entertainment-paketilla sekä rattiin kiinnitettävällä kaukosäätimellä.

Matkustamon viimansuojaa huomattavasti parantava pulpettien väliovi kuuluu vakiovarustukseen. Peräsohvan selkänojaan integroituun kuomutalliin taittuvaa ajokuomu on saatavana lisävarusteena. Kuomun väri on vaihtunut mustaksi ja kylkien yläosan vakioväri Black Satin -metalliväriksi.

Runko ja sen myötä veneen päämitat ja moottorin tehoalue ovat ennallaan. Moottoriksi suositellaan tuttuun tapaan Yamaha 70-hevosvoimaista, jolla veneen huippunopeus nousee yli 30 solmuun. Matkanopeudelle kulutus jää noin puoleen litraan meripeninkulmalla.

Uudistetun X:n myynti on käynnistynyt ja kauppaa tehdään 30 990 euron kampanjahinnalla, johon on sisällytetty 70-hevosvoimaisen Yamahan ja vakiovarusteiden lisäksi ajokuomu ja peräpenkin pehmustesarja.

www.buster.fi