Uusi XL venyy ensimmäistä kertaa mallin vuodesta 1992 alkavassa historiassa yli kuuden metrin pituuteen. Runko on täysin uusi ja vene on edeltäjäänsä 10 senttiä pidempi. Tilojen kannalta merkittävämpi kasvu on aiempaa 30 senttiä leveämmässä vesilinjassa. Sen ansiosta lattiapinta-ala on selvästi kasvanut, mikä tuntuu etenkin takapenkin tuntumassa.

Perän kookkaat uimatasot ulottuvat tasaisina moottorin molemmille puolille, ja ne toimivat luontevasti sekä kulku- että kalastustasoina. Keulan avotilaa voi kalustaa tarpeen mukaan lisävarusteena saatavilla vapalaatikoilla tai modulaarisella, irrotettavalla kalastusvarustesarjalla, johon kuuluvat vapalaatikoiden lisäksi heittotaso, kalastusistuin sekä keulamoottoriteline.

XL:n vakiovarustukseen kuuluu muun muassa alumiiniturkki, hydrauliohjaus ja 10-tuumainen Q-älynäyttö elektronisine karttoineen ja mittareineen. Ohjaamossa on sekä kookas jalkatuki sekä kaasukäden kyynärnoja. XXL:ään saa lisävarusteena myös tilttiratin.

Busterit myydään tuttuun tapaan Yamaha moottoreilla. XL:n tehoalue on 80–115 hevosvoimaa. Tehokkaimmalla vaihtoehdolla luvataan 36 solmun huippunopeus. 19–23 solmun mukavalla matkanopeudella kulutuksen pitäisi jäädä Busterin mukaan 0,7 litraa meripeninkulmalla. Polttoainesäiliö on tavanomaista suurempi, tilavuudeltaan 160 litraa, minkä ansiosta toimintasäde on laaja.

XL ja XXL rakentuvat samalle rungolle, jota XXL:ssä on pidennetty 20 sentillä. Saman rungon pidentäminen ja hyödyntäminen kahdessa mallissa on Busterille tuttua jo esimerkiksi edellisestä XL/XXL- sekä nykyisestä Magnum/SuperMagnum-malliparista. 

XXL:n tehoalue jatkuu siitä mihin XL jää. Moottoriksi sopii 115–150-hevosvoimainen Yamaha, joista tehokkaimmalla varustettuna XXL:lle luvataan 43 solmun huippunopeus. Suuresta huippunopeudesta huolimatta taloudellisuudesta ei tarvitse juurikaan tinkiä, sillä Buster ilmoittaa Yamaha F150D:llä varustetun XXL:n kuluttavan 19–29 solmun matkanopeusalueella vain 0,8 litraa meripeninkulmalla. 

XXL:n lisäsentit on käytetty taka-avotilaan, jossa matkustajille on tarjolla u-sohva. Lisävarusteena on saatavilla muun muassa pöytä ja jääkaappi. Keulassa on vakiona paapuurin istuin-vapalaatikko, ja lisävarusteena sellaisen saa myös toiselle puolelle. Myös XXL:n voi varustaa irrotettavalla keulan kalastusvarustesarjalla.

Ulkonäöltään XL ja XXL ovat keskenään lähes samanlaiset. Sukunäkö Buster-malliston suurimpiin veneisiin, Phantomiin ja Magnum-malleihin on myös kuvien perusteella ilmeinen.

www.busterboats.com