Uusi XS sijoittuu Buster-malliston pienempään päähän, Minin ja S:n väliin. S:n tavoin uutuudesta on tarjolla kaksi versiota: kahvaohjattava perusmalli sekä ohjauspulpetilla ja tuulilasilla varustettu XSr.

Edeltävää XS:ää valmistettiin vuosina 1999–2016. Uusi XS on edeltäjäänsä verrattuna hieman leveämpi ja huomattavasti vakaampi. Uuden XS:n pituus on 4,18 metriä ja leveys 1,76 metriä. Kahvaohjattava XS painaa 170 kiloa, ohjauspulpetilla varustettu XSr 210 kiloa. Sähkökäynnisteisen ja kaukohallittavan Yamaha F20 GEPL -moottorin kerakin XSr:n kokonaispaino jää vain 273 kiloon.

Keveyden ansiosta uusi XS on kevyesti käsiteltävä sekä rannalla että trailerilla: sitä voi kuljettaa jarruttomalla trailerilla jo pienelläkin henkilöautolla. 15–20-hevosvoimaisen moottorin ansiosta XS:ää ei tarvitse myöskään rekisteröidä.

Mukaan mahtuu kuitenkin neljä henkilöä ja reilusti tavaraa. Suljettavaa säilytystilaa on sekä laajan keulapenkin että takapenkin sisällä. Molemmat penkit toimivat myös heittokalastustasoina. Korkeiden laitojen ja tasaisen lattian ansiosta veneessä liikkuminen ja sen käyttäminen on helppoa ja turvallista.

Kahvaohjattavan mallin erikoisuutena U-kirjaimen muotoinen peräpenkki, mikä parantaa kahvaohjattavan veneen ergonomiaa. XSr:n ohjauspulpetissa on huomioitu sekä älypuhelimen tai tabletin käyttö navigoinnin apuvälineenä että mahdollisuus pienen kaikuluotaimen tai karttaplotterin asennukseen. Pulpetissa on säilytystila pikkutavaroille sekä virtapistoke.

20-hevosvoimaisella Yamahalla XS:n huippunopeus nousee kahden hengen kuormalla yli 20 solmuun. Lisävarusteena moottorin voi varustaa uistelunopeuden säädöllä. Rauhallisempaan liikkumiseen vene sopii myös varustettavaksi sähkömoottorilla.

Lisävarusteena veneeseen on saatavilla muun muassa istuinpehmusteet, keula- ja sivukaiteet, irrotettava keskipenkki sekä satamapeite.

Uuden XS:n myynti alkaa verkkokaupan kautta 20-hevosvoimaisella Yamahalla varustetulla XSr-mallilla, joka on hinnoiteltu 9 990 euroon.

www.buster.fi