Uusin tulokas ClubSwan-luokkaan on 80-jalkainen raaseri, jossa Swania on lähinnä nimi ja valmistuksen huolellisuus. Kasikympinen matkii ja suurentaa konseptia aikaisemmasta ja huomattavasti pienemmästä pikkusiskostaan ClubSwan 36:sta ja myös ClubSwan 50:sestä. Tuttua on kuitenkin rungon radikaali muotoilu ja rikiratkaisu. Rungossa on käytetty robottia laminoimaan hiilikuitua ja muita avaruusajan materiaaleja sekä muita rakenneratkaisuja, joita tämänkokoinen ja -luontoinen raaseri vaatii.

Veneen rungon on suunnitellut muissakin Clubiprojekteissa koeteltu Juan Kouyoumdjian. Veneessä on 4,75 metrin syvyinen kallistuva köli, tuplaperäsimet ja säädettävät apuevät auttamaan kryssillä. Veneen runkopituus on 24,7 metriä ja leveys 6. Kokoisekseen ultrakevyt vene painaa vain 19 000 kiloa.

Sisustus on varsin minimalistinen, mutta valmistajan mukaan vaihtoehtona on saatavilla myös perinteisempi sisutus, vaikka tilaajan on syytä ymmärtää, että tämä voi haitata veneen suorituskykyä.

Uusi ClubSwan 80 nimeltään My Song tekee kisadebyyttinsä Maxi Yacht Rolex Cupissa Sardinian Porto Cervossa syyskuun alussa. Vene on myös esillä Monaco Yacht Showssa syyskuun lopulla.

www.nautorswan.com