Contest 49 CS on Judel/Vrojlik & co:n piirtämä uutuus. Takaohjaamollinen malli on seurausta asiakaskunnan toiveista, sillä yhä useampi veneenostaja haluaa omistajan hytin sijaitsevan keulassa ja vierashyttien veneen takaosassa. Huolimatta siitä, että uutuuden ruorit on viety taakse, on veneessä hyvinkin avara takakansi ja veneessä on edelleen isohko talli apuveneelle takakannen alla. 

15,2 metrinen vene on 4,9 m leveä ja sen uppouma 21,5 tonnia. Vakiölillä syväys on 2,35 m ja masto ulottuu karvan alle kahdenkymmenenviiden metrin korkeuteen. Contest 49:n muoto on moderni, korkea varalaita ulottuu pitkälle taakse, samoin kuin veneen peräosan leveys.  

Pysty varalaita mahdollistaa entistä leveämmät sisätilat ja veneessä onkin valmistajan mukaan erityisen leveä, ilmava ja valoisa salonki. Huolimatta uudesta kannen layoutista, on veneessä säilytetty keskiohjaamollisten veneiden käytävämäinen pentteri. 

Takakajuutoissa on kummassakin erilliset sängyt ja omistajan kajuutta on sijoitettu keulaan. Veneessä on melko korkea ruffi, joka on oikeanlaisella värityksellä saatu näyttämään matalammalta. Ruffin takana on takakannen kanssa samassa tasossa oleva oleskelutila, joka on korkeiden laitojen ympäröimä, lähes kuin keskiohjaamollisissa veneissä ikään. 

Venettä tullaan tarjoamaan normaalisti 110 hevosvoimaan Yanmarilla, mutta veneeseen on tarjolla myös sähköpropulsiovaihtoehto. Tämä vaihtoehto on jo muiden valmistajien koeponnistama Torqeedon Deep Blue 50 -sähkökoneen ja BMW i3:sta peräisin olevan 42 kilowattitunnin ajoakun yhdistelmä. Kone toimii myös hydrogeneraattorina, mutta pääasiassa sähköntuotannosta vastaa tässä versiossa generaattori omalla 400 litran polttoainetankillaan.  

Contest 49 CS esitellään yhdessä keskiohjaamollisen 50 CS:n kanssa virallisesti ensi tammikuussa Boot 2023 -messuilla Düsseldorfissa.

www.contestyachts.com