Hollantilainen Contest on tunnettu laatupursistaan. Valmistaja on julkistanut valikoimaansa 63-jalkaisen purren, joka on kovasti isosiskonsa 67:n näköinen. Contestit ovat perinteisesti deck saloon -tyyppisiä, eli salonki on korkeammalla kuin keulan ja perän tilat. Ratkaisu tuo veneen sisälle avaruutta. 

Toinen Contestille ominainen piirre on perän kokoleveä omistajan sviitti, jossa on tilaa enemmän kuin normaalissa makuuhuoneessa. Normipohjassa on lisäksi kaksi tuplakajuuttaa vieraille ja pienempi kahden punkan hytti miehistölle tai nuorisolle.

Sisätilat eivät kuitenkaan ole se juttu Contestin uutukaisen tapauksessa. Valmistaja kehuu veneen suorituskykyä ja purjehduksen helppoutta kaikissa olosuhteissa. Judel/vrojlikin sunnittelema runko on nopean näköinen ja purjealaa veneessä vaikuttaa piirustusten mukaan olevan runsaasti – 19,3-metrisessä veneessä 222 neliötä kryssillä. Suorituskykylaskelmien mukaan vene kulkee jo 7 m/s avotuulella kymmentä solmua eli runkonopeuttaan.

Veneen kuivapaino on 31,9 tonnia eli mikään keijukainen ei kuitenkaan ole kyseessä. Painosta 39 prosenttia on kölissä, joka ulottuu perusvaihtoehdossa 2,9 metrin syvyyteen. Vastaavasti masto huitelee 29 metrin korkeudessa, joten saariston siltojen alle tällä veneellä ei ole asiaa. Contest 63 CS onkin suunniteltu isommille ja ainakin syvemmille vesille. Näin suuressa veneessä myös apukone on kunnioitettavan kokoinen – 168 hevosvoimainen, jota syöttää puolentoista kuution polttoainetankki.

Kuten tällaisissa ja tämänkokoisissa veneissä on tapana, rahasta puhuminen ennen tiiviimpää suhdetta koetaan epähienona. Mutta sanotaanko, että hinnassa on seitsemän numeroa, joista kunnon varustuksella ensimmäinen ei välttämättä ole ykkönen.

www.contestyachts.com