Uusi Cross 75 BR on edeltäjänsä tavoin tilava, näyttävä ja suorituskykyinen. Kaareva tuulilasi ja pitkät sivulasit on varustettu kiillotetulla rosterikehyksellä ja suojaavat hyvin matkustamoa, joka muodostuu ohjaamon erillisistuimista ja muhkeasta u-sohvasta. 

Sohvan uumenissa on runsaasti säilytystilaa ja styyrpuurin puolella paikka vetolaatikkomalliselle jääkaapille. Pöytä ja sohvan aurinkotasotäytteet on saatavana lisävarusteena. Myös keulasohvan saa lisävarusteena täydennettyä aurinkotasoksi.

Styyrpuurin puoleisessa takanurkassa on selkeä ja helposti kuljettava väylä yhtenäiselle peräkannelle, joka muiden uuden sukupolven Yamarin-mallien tavoin muodostuu kuomutallin ja köysiboksien kansista sekä uimatasoista. Liikkuminen ja toimiminen perässä on esimerkiksi vesiurheiluharrastuksien parissa entistä helpompaa. Kuvissa näkyvä vetokaari ja peräankkurivinssi kuuluvat lisävarustetarjontaan.

Myös keulan kautta kulkemisen helppouteen on selvästi panostettu, sillä sekä sivuilta että keulasta veneeseen johtaa luontevat ja isokokoiset askelmat. Tuulilasin keskiruutu avautuu järeän kitkajousen varaan ja keulan köysilaatikkoon saa lisävarusteena esiin taittuvat keulaportaat. 

Tyylikkäästi muotoillun valkoisen lujitemuovikannen askelmiin ja turkille voi valita alumiinisen turkkilevysarjan tai Softdeck-pinnoitteen, joka tuntuu paljaankin jalan alla miellyttävän pehmeältä ja on sen lisäksi myös helppohoitoinen ja pitävä märkänäkin.

Kojelaudassa huomio kiinnittyy uuteen Cross Q Wide -älynäyttöön. Siinä on yhtenäisen lasin alla kaksi 10-tuuman kosketusnäyttöruutua, joiden näkymiä voi räätälöidä omien mieltymysten mukaisiksi. 

Järjestelmän vakiovarusteisiin sisältyy muun muassa Navionicsin merikartat ja karttaplotteri, Yamaha-perämoottorien mittaristo- ja ajotietokonetoiminnot, paikalliset säätiedot, jaettavan verkkoyhteys, audiolaite sekä digitaalinen kytkinpaneeli, jolla hallitaan veneen sähkölaitteita kuten valoja sekä lisävarusteena saatavia jääkaappia ja lämmityslaitetta. 

Edellisen Cross 75 BR:n ajo-ominaisuudet ja suorituskyky olivat huippuluokkaa, joten uutuuden kohdalla rima on korkealla. Suorituskyvystä ei tarvitse tinkiä, sillä uuden Cross 75 BR:n tehosuositus on 225–300 hevosvoimaa ja huippunopeus Yamahan 300-hevosvoimaisella V6-perämoottorilla 48 solmua. 

Ajo-ominaisuuksia kuvataan kovemmassakin kelissä loogisiksi ja veneen soveltuvan siten mainiosti myös ulkosaariston vaativiin olosuhteisiin. Pohjan v-kulma on 21 astetta ja polttoainetankin tilavuus 300 litraa. Ledinäytöllä ja joystick-hallintalaitteella varustetut trimmitasot kuuluvat vakiovarusteisiin.

www.cross.boats