SQ:ssa on vakiona kiinteä puuksprööti, jonka kanssa veneen kokonaispituus on 14,94 metriä eli 49 jalkaa. Tyyppimerkinnän numero 46 viittaa tässä tapauksessa ennalleen jääneen rungon pituuteen.

Venettä saa standardirikin lisäksi myös hiilikuitumastolla varustettuna Competition-versiona. Normirikillä purjepinta-ala isolla ja fokalla on 116,4 neliömetriä ja kisaversiossa 126,5 neliötä. Kölivaihtoehtoja on tarjolla peräti kolme kappaletta, vakio 2,35 metriä, competition 2,58 metriä ja matala versio 1,85 metriä. Keulakolmioon saa puukspröötin päähän genaakkerin tai code zeron ja kovempaan keliin voidaan keulakannelle rikata kapea staysailin.

Istumakaukalo ja ruorit ovat melko perinteisiä, mitä nyt ruorien muotoilu Y-pinnoineen on hieman tavanomaista urheilullisempaa. Dehlerissä on varsin kookkaat ylösnostettavat seisontatuet perämiehelle, joka helpottaa ohjaamista leveäperäisessä veneessä. 

Nostimet ja säätököydet on ohjattu ruffin katolla oleville vinsseille ja jalusköysiä varten on kaksi paria vinssejä, joista taaimmaiset ovat perämiehen ulottuvilla. Kaikkia vinssejä voi käyttää myös sähköllä. Veneessä on alaslaskettava perätaso, jonka uimatikkaisiin on integroitu kunnon kahvat. Veneeseen saa halutessaan targakaaren, jolloin ison levanki häviää ja skuuttaus tapahtuu kaaren päältä. 

Dehler on panostanut sisätilojen valoisuuteen lisäämällä kaksi ikkunaa ruffiin ja suurentamalla runkoikkunoita. Salonkia tarjotaan neljällä eri pohjaratkaisulla. Mielenkiintoisin yksittäinen ratkaisu on salongin paaran puoleinen sohva, joka siirtyy sähköisesti lähemmäs salongin pöytää tarvittaessa. Takakajuuttojen punkat saa joko perinteisenä tuplapetinä tai ns. saksipeteinä. 

Veneuutuus esitellään syksyllä 6.–11.9. Cannes Yachting Festivaleilla. Verottomat tehdashinnat alkavat 385 000 eurosta eli Suomen verokannalla lähennellään puolen miljoonan rajaa.

www.dehler.com

www.hansail.fi