Julkistus on toistaiseksi virtuaalinen, sillä ensimmäiset veneet lasketaan vesille niin, että vene on ensimmäistä kertaa oikeasti esillä syyskuussa Cannesin venenäyttelyssä. Vene on kokonaispituudeltaan 12,75 metriä, josta runkoa on 11,99. Veneen maksimileveys on 4,3 metriä ja syväys vakiokölillä 2,1 metriä. 

Uutuus tulee kovasti kilpailtuun 40-jalkaisten segmenttiin. Sen on piirtänyt valmistajan hovisuunnittelija Umberto Felci. Sisutuksen suunnittelusta vastaa Ardizio Design. Vene on muodoltaan moderni, hieman laatikkomainen. Rungon terävät taitteet antavat volyymia sisätiloille mahdollistaen samalla mahdollisimman sutjakan vedenalaisen profiilin. Ylhäältä katsottaessa huomaa, kuinka silitysrautamainen veneen muoto on.  

Valmistajan mukaan veneestä on tarjolla kolme eri verisota. Perusversio Adventure on mahdollisimman yksinkertainen isolla ja itseskuuttaavalla fokalla. Ocean-versiossa keulakolmioon saa genuan, Code 0:n ja spinaakkerin. Performance-versiossa on kuten arvata saattaa korkeampi riki ja suuremmat purjeet. 

Veneen saa kolmella tai neljällä kajuutalla ja vaihtelevalla määrällä wc- ja suihkutiloja. Tilavassa rungossa on varmasti riittävästi luonnonvaloa, kiitos poikkeuksellisen lukuisten ja suurten runkoikkunoiden, joiden lisäksi ruffissa on lukuisia ikkunoita ja luukkuja. Kannella on myös tilaa suuremmallekin porukalle.

Tässä vaiheessa veneen hinnasto on vielä valmistajan excel-taulukoissa hahmoteltavana. Vene tulee varmasti löytämään markkinansa ja olemaan suosittu myös charter-markkinoilla.  

www.dufour-yachts.com