Ranskalaisvalmistajan Dufour 61 on iso vene. Sen muotoilu noudattaa valmistajan pienempien tämän mallisarjan veneiden muotokieltä, jota voisi kuvailla modernin käytännölliseksi. Kyseessä ei ole mikään raaseri, vaan liikkuva nautintoalusta rannikko- ja saaristopurjehduksiin ystävien ja perheen kanssa. 

Toki tämän kokoluokan veneellä voi lähteä maailman ympärikin, mutta se ei ole varmasti tämän veneen asiakassegmentin ensimmäinen prioriteetti. Valmistaja kehuukin veneen olevan omiaan yksinkertaista purjehduselämystä kaipaaville.

Maltillisesti muotoillussa rungossa on selkeästi erottuvat palteet, jotka eivät ole aivan sieltä terävimmästä päästä. Tällainen muotoilu kestää varmasti aikaa radikaalimpaa muotoilua paremmin. 

Dufour 61:ssä on kolmisaalinkinen osatakila, jossa purjeita on ihan mukavasti tällaiselle veneelle – isopurjeessa alaa on 104 ja fokka 80 neliötä. Veneessä on vakiona veneen kokoon nähden maltillinen T-bulbilla varustettu köli, joka tosin ui 2,8 metrissä. 

Kannella tilaa riittää. Muotoilussa on haettu mahdollisimman esteetöntä kulkua ja laajoja, avonaisia tiloja, joissa nauttia ulkoilmasta.  Sivukannet ovat leveitä ja keulakansi on yhtä tasaista lääniä. 

Istumakaukalo on väljä ja tuplaruorit on sijoitettu veneen laidoille. Kaikki köydet on vedetty perämiehen ulottuville.  Istumalaatikon ylle kohoaa järeä targakaari, johon isopurjeen puomi jalustetaan.

Iso uimataso laskeutuu peräpeilistä hydraulisesti ja sen takaa löytyy talli kohtuullisen kokoiselle kumiveneelle. Peräkannella on dinetti, joka muuntuu aurinkotasoksi. Takimmaisen sohvan alle on asemoitu ovelasti uimatasolla seisten käyteltävä grillauspiste.

Dufour 61 sisätilat ovat asiaankuuluvan avarat. Valoa tuovat niin runko- kuin kattoikkunatkin. Veneen sisustusvaihtoehdon voi valita kolmesta vaihtoehdosta. Vaihtoehdoista kahdessa on kolme tuplakajuuttaa, ja yhdessä kolme tuplaa ja yksi yhdenhengen hytti. Kaikissa on myös ankkuriboksin mailla sijaitseva miehistöhytti omalla wc:llään.  Pentteri eli täysikokoinen keittiö sijaitsee joko salongin etupuolella tai veneen laidan myötäisesti sen takapuolella. 

www.dufour-yacts.com 

www.marisail.fi