Elan on uudistanut mallistoaan maltillisesti. Edelliset GT6 ja E6 edustavat mallivalikoiman sporttisempaa päätä, ja niiden jatkoksi tulee nyt Impression perhepursisarjan I43. Uutukainen noudattelee nykysuunnittelun suuria linjoja eli vene on perästään äärimmäisen leveä ja rungon muoto pystyine varastoineen on varsin tilava. Rungon on piirtänyt Huphries Yact Design, joka on tunnettu hyvännäköistä ja hyvin purjehtimista veneistään.

I43 on rakennettu tyhjiölaminoidusta komposiitista Elanin käyttämän 3D VAIL -teknologian avulla. Tuloksena on kevyt ja jäykkä rakenne. Myös veneen kansi on rakennettu samalla menetelmällä.

Suunnittelussa on otettu huomioon se, että sitä purjehditaan usein pienellä perhemiehistöllä. Purjeet ja kannen layout on tehty tätä ajatellen. Veneessä on tuplaruorit ja tuplaperäsimet totta kai, kun nykyaikaisesta veneestä on kyse.

Elanin tavaramerkki on ollut ruffin muotoja noudatteleva istumakaukalon sivuille ulottuva korotettu laita, joka suojaa siellä istuvia varsin hyvin. Tilavaan ja suojaisaan istumakaukaloon mahtuu jopa 10 hengen porukka. Modulaarinen istumakaukalo muuttuu suureksi auringonottotasoksi laskemalla pöytä alas.

I43:n saa joko kolmen tai neljän kajuutan versioina. Kummassakin versiossa suihku/wc-tiloja on kaksin kappalein. Kolmen hytin versiossa keulahytti on varustettu suurella kaksoisvuoteella, johon pääsee nousemaan kummaltakin puolelta. Sisustus on nykymuodin mukaisesti vaalean sävyistä puuta ja tekstiilejä. Sisätila on valoisa lukuisten ikkunoiden ja luukkujen ansiosta. Veneen pentteri on sijoitettu paaranpuolen laidalle ja ruokapöydän ympärille mahtuu jopa kahdeksankin henkeä.

Elanin runkopituus on 12,82 m ja veneen leveys on 4,25 m. Normaali kölilla syväys on 1,95 metriä ja matalalla kelillä 1,7 metriä. Vakiokokoonpanossa veneen kuivapaino on 11 100 kiloa. Vakiona veneessä on 57 hevosvoiman Yanmarin kone ja optiona on samaisen valmistajan 80-hevosvoimainen moottori. Veneen saa myös Oceanvoltin sähkömoottorilla. Veneen purjeala on hieman yli 80 neliötä ja rullaisolla Noin 76 neliömetriä.

Elanin uutukainen esitellään suurelle yleisölle Biogradin ven näyttelyssä Kroatiassa 25. lokakuuta alkaen.

www.elan-yachts.com