Kattimarkkina vetää, mutta Beneteaun mukaan se on ollut liian keskittynyttä joko matkakatteihin tai vauhtihirmuihin. Valmistajan mukaan aika alkaa olla kypsä sille, että halutaan myös valinnanvaraa näiden ääripäiden välille. Excess puhuttelee tätä ostajakuntaa.

Ensimmäisenä valmistuu mallit Excess 12 ja Excess 15. Ne esitellään ensi syksynä Cannesin venemessuilla.

Excessit ovat runkomuodoltaan pitkälti sukunäköinen Lagoonien kanssa. Jopa salongit ovat sukunäköisiä Lagoonien pystyille ruffeille, etuikkunat toki ovat Excesseissä loivan vauhdikkaasti hieman kenollaan. Tilojen puolesta Excessit eivät häviä matkapursisiskoilleen.

Suunnittelupöytä ja käytännön kokemukset ovat osoittaneet nykyisenkaltaisen runkomuodon omaavan riittävän vauhtipotentiaalin ja niinpä urheilullisuutta on lähdetty hakemaan kevyemmästä veneestä ja optiona saatavasta suuremmasta purjealasta.

Vertailun vuoksi Excess 12 on sen kanssa samankokoista Lagoon 40:stä noin 700 kiloa kevyempi ja siinä on lähes neliölleen yhtä paljon purjeita. 12-metrisen mallin pidempimastoisessa Pulse Line -mallissa on vielä 5 neliötä enemmän purjepinta-alaa.

Excess 15:n kohdalla vastaavat luvut samankokoista Lagoon 50:stä vastaan ovat 2,4 tonnia vähemmän painoa ja sporttirikissä 12 neliötä enemmän purjepinta-alaa.

Excesseissä on kaksi ohjauspistettä veneen laidoilla. Niistä on esteetön näköala purjeisiin ja eteenpäin. Kannet ja avotila ovat veneiden kokoon nähden kattimaisen massiiviset. Kovassa biminissä on Excesseille ainutlaatuinen avautuva keskiosa.

Pienet yksityiskohdat kertovat, että vaikka Excessit ovat myös täysiverisiä matkantekijöitä, on valmistaja tarkoittanut ne enemmän purjehduksesta ja viikonloppureissuista nauttiville ihmisille kuin totisille pallonkiertäjille ja perus-chartjaajille.

Tällä haavaa kattien hintoja ei ole vielä julkistettu. Nyt julkistettujen 12- ja 15-metristen lisäksi tuoteperheeseen on odotettavissa myös 11-, 13- ja 14-metriset mallit.