Kymmenmetrisen sportcruiserin avotilassa on yleensä ohjaamon lisäksi ulkopentteri, iso U-sohva ja ehkä pala kiinteää aurinkotasoakin. Nyt tämän suosikkikokoonpanon saa myös Fairlinen veistokselliseen F//Line 33:een.

Uusi tilaratkaisu on vaihtoehto F//Line 33:n alkuperäiselle, keskipulpetillisten T-top-veneiden tilaratkaisua lainanneelle layoutille, jossa ohjaamon penkit, ulkopentteri ja aurinkotasoksi pedattava dinetti olivat peräkkäin veneen keskilinjalla ja jättivät kulkuväylät molemmille laidoille.

Nyt kulkuväylä on siirtynyt paapuurin laidalle ja styyrpuurin sivu valjastettu suurelle ja yhtenäiselle sohvalle, jonka keskellä on tiikkipöytä, jonka saa myös näppärästi sivuselkänojan taakse piiloon taittuvana. Sohva jatkuu perää kohti aurinkotasona ja kokonaisuuteen kuuluu säädettävä takaselkänoja.

Uuden tilaratkaisun vaikutukset yltävät tavallaan myös kajuuttaan, jonne saa entistä kattavamman pentterivarustuksen. Kun pääpentteri on sisällä, ollaankin jo aika lähellä perinteisten sportcruiserien tilaratkaisua, sillä kannen alta löytyy myös parivuoteeksi pedattava salonki, ovellinen midcabin ja erillinen toiletti.

Moottorivaihtoehtoja riittää sekä sisäperä- että perämoottoreissa. Sekä kahdella 430-hevosvoimaisella sisäperä-V8:lla että kahdella 400-hevosvoimaisella mekaanisesti ahdetulla Veradolla hätyytellään 50 solmun huippuja. taloudellisin vaihtoehto lienee 220-hevosvoimaiset dieselsisäperät.

Uutta kangaskattoluukulla varustettu T-top-optio, joka näyttäisi sopivan hyvin kokonaisuuteen. Sisäperäversioon saa lisävarusteena laajaksi uimatasoksi auki  taittuvan peräpeilin, perämoottoriversioon perämoottorien ympärikulkemisen mahdollistavan hydraulisen uimatason.

www.fairline.com

www.mpyachts.fi