Fairline on ilmeisesti lykännyt tai dumpannut kokonaan suunnitelmat näyttävästä Targa 58 GTB:stä, sillä sitä ei mainita enää lainkaan merkin mallistossa. Sen sijaan suunnitelmat on nyt yläohjaamollisessa uutuudessa.

Ensimmäisen Squadron 58:n pitäisi valmistua loppuvuodesta ja sille kaavaillaan ensiesittelyä Düsseldorfin venemessuilla tammikuussa 2023. Squaron 58:sta tulee Targa 58:n sijaan Fairlinen ensimmäinen avattavilla laitaterasseilla varustettu malli.

Peräkannen tasolta avautuvien laitaterassien lisäksi Squadron 58 venyy myös pituutta, sillä uimatasoon kuuluu auki levittyvä osio, joka laajentaa uimatason beach clubiksi. Luonnollisesti uimataso on myös laskettavissa hydraulisesti veden pinnan alle.

Peräkannen kalustus on muokattavissa eri tilanteisiin sopivaksi. U-sohva aukeaa joko keulaa tai perää kohti ja erilaiset välimuodotkin ovat mahdollisia.

Muodoissa on uutta ja vanhaa. Fairlinen Squadron-malleille tyypilliset takapilarien kolme "evää" ovat tallella. Muualla muodoissa on miellytty viistoihin linjoihin. Esimerkiksi uimatason takareunassa, peräkannen lasiseinämässä sekä keulakannen, mastersviitin ja kansisalongin sohvissa toistuu V-kulman muoto.  Flybridgen ja kansisalongin U-sohvien takaselkänojat sekä jännittävästi myös peräkannen ja kansisalongin välissä oleva seinä on toteutettu viistoina.

Pääkansi on järjestetty nykytyylin mukaisesti siten, että tilava pentteri on takana ja salonki edessä. Majoituskannelta löytyy kolme makuukajuuttaa sekä kaksi toilettia. Mastersviitti on keskiveneessä. Konehuoneen takana peräkannen alla on tilavalta ja siten myös vieraskelpoiselta vaikuttava miehistöhytti, jonne kuljetaan uimatasolta.

Moottoreiksi hieman alle 18 metriä pitkään ja viisi leveään Squadroniin voi valita joko kaksi akselivetoista Volvo Pentan D13-dieseliä 900- tai 1 000-hevosvoimaisina versioina tai parin 550- tai 600-hevosvoimaisia D8-dieseleitä yhdistettynä IPS-vetolaitteisiin. Hinnat alkavat tehtaalla noin 1,8 miljoonasta eurosta sisältäen Suomen arvonlisäveron.

www.fairline.com 

www.mpyacts.fi