Uusiin Echomap UHD -laitteisiin on sisällytetty mielenkiintoisia ominaisuuksia, kuten sisäinen Ultra High Definition -kaikuluotain ja g3-kartat. Malliston laitteet on myös mahdollista hankkia pakettina peräpeiliin tai sähkömoottoriin asennettavan Garmin UHD -kaikuanturin kanssa.

Kaikki UHD-laitteet tukevat Ultra High Definition ClearVü -kaikuluotainta. Echomap UHD 7:n ja 9:n tuuman SV-mallit tukevat myös Ultra High Definition SideVü-kaikuluotainta, joka luotaa veneen sivusuunnassa.

Kaikki 7:n ja 9:n tuuman Echomap UHD:t ovat yhteensopivia myös Panoptix all-seeing -kaikuantureiden ja Panoptix LiveScope -järjestelmän kanssa. Panoptix voi valmistajan mukaan näyttää reaaliaikaisesti kuvaa kalojen liikkeistä jopa 30 metrin päästä, myös veneen ollessa paikoillaan. 

7- ja 9-tuuman mallit ovat myös yhteensopivia uuden Garmin Force -keulamoottorin kanssa. Moottoria voi näillä malleilla hallita ja käyttää esimerkiksi reittipisteiden tai jäljenseuraamismoodissa karttaplotterin näytöltä. 

Kaikkiin UHD-malleihin on esiladattu peruskartta, mutta tarkempia BlueChart g3 -karttoja voi hankkia erikseen. BlueChart g3 Vision -kartan ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 3D-, satelliitti- ja ilmakuvat.

Uusissa UHD -malliston laitteissa on luonnollisesti kosketusnäyttö sekä 7:n ja 9:n tuuman malleissa myös pikapainikkeet, joilla käyttäjät pääsevät useiten tarvitsemiinsa toimintoihin. Echomap UHD -laitteissa on NMEA2000 -tuki suunta-antureita, autopilottia, audiojärjestelmää, digitaalisia kytkimiä ja muita oheislaitteita silmällä pitäen. 

7:n ja 9:n tuuman mallien ominaisuuksiin kuuluu tietojen jakomahdollisuus muihin Echomap Plus-, Echomap UHD- ja Echomap Ultra -laitteisiin. Sen avulla voi jakaa muun muassa luotaintietoja, reittipisteitä, reittejä tai lisäkarttoja. 

Echomap UHD -laitteen wifi-yhteyden avulla käyttäjät pääsevät hyödyntämään valmistajan maksutonta all-in-one GarminActiveCaptain -mobiilisovellusta, joka luo yhteyden yhteensopivan mobiililaitteen ja Echomap UHD -laitteen välille. 

Sovelluksen avulla käyttäjät voivat päivittää ja hankkia karttoja mobiililaitteeseen OneChart -palvelusta, tarkistaa ActiveCaptain -yhteisön satama- ja muut kohdepistetiedot, käyttää Quickdraw -yhteisön tietoja. Sovellus näyttää myös älykkäät ilmoitukset karttaplotterin näytöllä sekä mahdollistaa langattomat ohjelmistopäivitykset, reittisuunnittelun veneen ulkopuolella mobiililaitteella ja niin edelleen. 

Echomap UHD -sarjan laitteet tulevat myyntiin vuoden loppuun mennessä. Malliston suositushinnat asettuvat 599–1 449 euron välille.

www.garmin.fi