Garminin uusissa avotutkissa on skannauksen keskiarvotekniikka, joka suodattaa pois aaltojen aiheuttamia häiriöitä sekä näyttää kohteet tarkemmin. Kohteiden koon säätö hyödyntää pulssin laajennusta kulmikkaiden kohteiden muotojen optimoinnissa, jolloin niiden tulkinta näytöllä kaikilla kantamilla on helpompaa. True echo -jäljet näyttävät historiajäljen alueella liikkuvista aluksista.

Uudet GMR xHD3 -avotutkat ovat saatavissa 4, 12 tai 25 kW teholla. Antenneja on saatavissa sekä 4 että 6 jalan koossa. Tutkien pyörimisnopeus on 24 tai 48 kierrosta minuutissa, jonka ansiosta kuva piirtyy nopeasti. Laitteen kantama ulottuu 20 metristä 72 (4 kW) tai jopa 96 merimailiin (12 ja 25 kW).

Kalastajia varten uusissa tutkissa on automaattinen lintujen tunnistus ja esiasetettu lintutila, jonka avulla on helppo havaita veden pinnalle laskeutuneet lintuparvet, jotka usein osoittavat kalojen sijainnin. 

Garminin uutuustutkissa on kaksoiskantamaominaisuus. Yhdellä tutka-antennilla saadaan yhteensopivan karttaplotterin jaetulle näytölle vierekkäiskuvat, joissa on erilliset asetukset ja hallinta lyhyelle ja pitkälle kantamalle. Tutkakuva voidaan lisätä omana kerroksenaan kartan päälle, jolloin eroavaisuudet karttakuvan ja tutkanäkymän välillä on helppo huomata. 

Yhteensopivissa karttaplottereissa voidaan myös käyttää valvonta-alueominaisuutta. Käytössä ollessaan ominaisuus varoittaa, kun veneen ympärille määritellylle turva-alueelle tulee jokin muu alus tai kohde.

GMR xHD3 -avotutkat ovat saatavissa vuoden loppupuolella. Suositushinnat alkaen 6 199 euroa.

www.garmin.com/fi