Uusista ominaisuuksista tärkeimpiä ovat skannauksen keskiarvotekniikka, pulssin laajennus ja kulmikkaiden kohteiden käsittelytekniikat, True Echo Trails sekä 60 r/min pyörimisnopeus.

Skannauksen keskiarvotekniikka vähentää aaltovälkettä ja häiriöitä näytöllä tuottaen näin selkeämpää kuvaa. Target Size -pulssinlaajennus ja kulmikkaiden kohteiden koon käsittelytekniikat optimoivat kohteiden muotoja näytöllä kaikilla kantamilla. True Echo Trails näyttää alueella liikkuvista aluksista historiajäljen, joka auttaa havaitsemaan liikkuvat kohteet nopeasti ja välttämään mahdolliset yhteentörmäykset. Tutka-antennin 60 r/min pyörimisnopeus parantaa viivan piirtymisnopeutta ja kohteiden päivittymistä monitoiminäytölle.

xHD3-kupututkien kaksoiskantama parantaa turvallisuutta. Yhdellä tutka-antennilla saadaan yhteensopivan karttaplotterin jaetulle näytölle vierekkäiskuvat, joissa on erilliset asetukset lyhyelle ja pitkälle kantamalle. Tutkakuva voidaan lisätä peittokuvana kartan päälle, jolloin eroavaisuudet karttakuvan ja tutkanäkymän välillä on helppo huomata.

Kalastajat arvostavat uutuustutkien automaattista lintujen tunnistusta ja esiasetettua lintutilaa, jonka avulla on helppo havaita veden pinnalle laskeutuneet lintuparvet, jotka usein osoittavat kalojen sijainnin. 

Erityisesti pien- ja purjeveneisiin suunniteltu xHD3 auttaa veneilijöitä havainnoimaan ympäristöään entistä paremmin. Tutkan kantama on jopa 48 merimailia. Lisäksi MARPA (Mini-automatic radar plotting aid) -tekniikalla voidaan seurataan valittuja kohteita, mikä auttaa veneen kipparia välttämään mahdolliset yhteentörmäykset (vaatii erillisen suunta-anturin). xHD3-tutkissa on myös entistä parempi auto gain -toiminto, joka säätää tasoja automaattisesti vallitsevien olosuhteiden mukaan.

GMR 18 xHD3:n suositushinta on 2 589 euroa ja suuremman GMR 24 xHD3:n 3 469 euroa. 

Lisäksi Garminilta on saatavissa GMR 18 HD3 -kupututka suositushintaan 2 239 euroa. HD3-mallissa on entistä parempi kohteiden tunnistus, dynamic auto gain-toiminto, kahden tutkan tuki ja hiljainen skannaus. HD3-mallin kantama kattaa alueen 20 metristä 36 meripeninkulmaan.

www.garmin.com/fi