Garmin Grid 20 on ohjauspaneeli, jolla voidaan ohjata koko Garminin järjestelmää nappien ja pyöritettävän nupin avulla. Ohjaimesta on saatavilla sekä vaaka- (lähtökuvassa) että pystysuuntainen malli, joilla sen saa sopimaan valittuun asennuspaikkaan. Laite toimii tarvittaessa myös langattomana, mutta kiinteästi asennettuna ohjaimena.

Miksi kosketusnäyttö tarvitsisi sitten erillisen ohjaimen? 360-asetetta pyörivä ohjain helpottaa asetusten säätöä kovemmissakin olosuhteissa ja tuo hallintaan kosketusnäytöistä puuttuvaa tuntumaa. Laitteessa on normaalien ohjainpainikkeiden lisäksi neljä ohjelmoitavaa suosikkipainiketta usein käytettyjä tai muuten tarpeellisia toimintoja varten.

Ohjain on yhteensopiva valmistajan uusimpien monitoiminäyttöjen kuten 8400- ja 7400-sarjan kanssa. Varmista yhteensopivuus Garmin-jälleenmyyjältä. Grid 20 -ohjaimen suositushinta on 319 €.

Garmin Reactor on autopilotin langaton kauko-ohjain. Se on laite, jonka tarpeen moni kyseenalaista turhanpäiväisenä leluna, mutta jonka nimeen kuta kuinkin kaikki sellaista kokeilleet vannovat.

Uutta Reactor-ohjaimessa on perinteisen painikeohjauksen lisäksi eleohjaus – kurssia voidaan korjata osoittamalla haluttuun suuntaan. Uutuutena Reactor-ohjaimessa on ohjelmoitavat painikkeet, joiden avulla pääsee nopeasti suorittamaan suosikkitoimintoja. Laitteessa on kirkas värinäyttö ja se kelluu.

Kauko ohjain toimii AA-paristoilla. Se on yhteensopiva Reactor 40 -sarjan autopilottien kanssa. Ohjaimen suositushinta on 379 €.

www.garmin.fi