Erilaiset antennivahvistimet ja erikoisantennit ovat veneissä tuiki tarpeellisia, jos halutaan nauttia 3G- tai 4G-yhteyksistä kauempana rannasta tai liittyä heikompaan wifi-verkkoon. Glomexin weBBoat 4G Lite yhdistää kolme antennia siistiksi kytke ja käytä -kokonaisuudeksi.

4G Litessä on yksi sim-korttipaikka. Pieni, 14 x 20 senttimetrinen kupoli pitää sisällään kaksi 3/4G-laajakaista-antennia ja yhden laajakaistaisen wifi-antennin. Valmistajan mukaan antenni pystyy nappaamaan 3/4G-signaalin jopa 15 kilometrin päästä. Laitteessa on langaton reititin, jonka avulla pyydystetty signaali voidaan jakaa jopa 24 laitteeseen veneessä. Lisäksi laite on mahdollista kytkeä kiinteään verkkoon Ethernet-portin kautta. 

Laite toimii 10–30 voltin jännitteellä. Se on heti käyttövalmis. Valmistajalla on valikoima erilaisia asennustelineitä. Laite päivittyy automaattisesti ja sen käyttöä helpottamaan on saatavilla myös iOS ja Android sovellukset mobiililaitteisiin. 4G Liten on saatavilla noin 620 euron hintaan.

www.glomex.it 

www.pronav.fi