Uusi 44-jalkainen täydentää valmistajan Performance-sarjan, johon kuuluvat entuudestaan GS34-, GS38 ja GS58. Nämä liukkaammat Performance-mallit on suunniteltu veneilijöille, jotka haluavat kisata, mutta myös oikeuttaa venehankinnan hyvillä sisätiloilla. GS-malleissa on olemassa kaksi versiota omistajan kilpailuhenkisyyden mukaan, Performance ja Race.

Jotta vene olisi riittävän kilpailukykyinen, valmistaja pestasi rungon suunnittelijaksi ORC-piireissä mainetta niittäneen italialaisen Matteo Pollin. Pollin jäljiltä GS44:n runko on varsin sutjakan näköinen, terävä keula, sulava vesilinjan kaari ja päältä leveä perä, joka kapenee melko vahvasti vesilinjaa kohden. Ulkonäöllisesti kaikki on siis kunnossa.

Veneen kansi ja sisätilat ovat Nauta Designin käsialaa ja nykyaikaiseen tapaan selkeälinjaiset. Kannella on tilaa työskennellä, mutta myös tilaa perhepurjehduksille ja yhdessäololle. Race-kisaversiossa kannella on kuusi vinssiä ja cruising-orientoituneessa Performance-setupissa neljä. Tuplaruori on näin leveäperäisessä veneessä ainoa oikea vaihtoehto.

Tässä venemallissa suunnittelija on siirtänyt mastoa hieman taaksepäin suurentaakseen keulakolmion suhteellista alaa. Valmistajan mukaan tämä tekee veneestä ketterämmän ja purjealasta helpommin hallittavan.

Riki on saatavilla lyhyemmällä alumiinimastolla tai pidemmällä hiilikuituisella kepillä, purjealan vastatessa version henkeä. Köliversioita veneelle on tarjolla peräti kolme – vakioköli 2,4 metrin syväyksellä sekä 2,4 ja 2,8 metriset vaihtoehdot. Veneen uppouma on karvan yli 9 tonnia, josta bulbikölissä noin 2,5 tonnia.

Sisätiloiltaan 4,26 metriä leveä vene on avara ja sen kolme makuuhyttiä varsin tilavia. WC- ja suihkutiloja on kaksi. Asettelu on perinteinen, mutta miksipä sitä hyvää vaihtamaan. Hinta on tässä vaiheessa vielä ilmoittamatta.

www.grandsoleil.net

www.aquastore.fi