Hyvääkin voi aina parantaa, ja HR 40C:n tapauksessa esimerkiksi lupauksille asuuremmista tiloista näyttäisi olevan katetta. Vilkaisu veneen pohjapiirrokseen ja profiilikuvaan kertoo veneestä, joka piilottaa klassisen värityksen ja yksityiskohtien taakse mitä moderneimman runkomuodon ja alan viimeisimmät trendit. Modernia rungonmuoto tosin pehmentää onnistuneesti kannen klassinen ketka.

HR 40C:n perä on silmiinpistävän leveä ja juuri tämä tekee sisätiloille niin kutsuttua nannaa. Valtavan takakajuutan saa parisängyllä tai parisängyllä ja yhden hengen punkalla varustettuna. Isolla kaksoisvuoteella varustettuna veneeseen saa myös peräpotkurin auttamaan leveän perän liikuttelua sivuttaissuunnassa. Normaalimenossa tuplaperäsin pitää huolen hyvästä ohjattavuudesta kaikissa olosuhteissa.

Veneen pentteriin on uhrattu suunnittelutunteja. Se on saatavilla versioina suuri ja valtava – ainakin näin valmistaja asian ilmaisee. Tilava salonki on kalustettu kahdella sohvalla tai sohvalla ja kahdella nojatuolilla.

Keulassa on V-vuoteella varustettu makuukajuutta sekä suihkulla varustettu wc-tila. Yhteen toilettiin tyytyminen ja sen sijainti onkin oikeastaan ainoa kohta, jossa on edes jonkinasteista kompromissin makua. Tavanomaisempi ja jossain määrin luontevampi toiletin sijainti olisi perässä sisäänkäynnin ja omistajan hytin yhteydessä, ellei sitten perähyttiin olisi sovitettua tyystin yksityistä toilettia.

Tilaa riittää myös ulkoisesti. Valmistajan mukaan 40C:n ohjaamo on saman kokoinen kuin 44-jalkaisessa isosiskossa. HR:n perinteiden mukaisesti tuulilasi on kiinteä. Nyt tehdasoptiona on saatavilla myös kiinteä kate sprayhoodin asemesta. Kate kattaa tuulilasin pituuden ja suojaa tarvittaessa kahta gastia hyvin. Takana on joko suuri tai pienempi uimataso.

Riki on korkea ja moderni ilman turhia barduunoita. Normaali keulapurje tulee hieman maston taakse, mutta vene on saatavilla myös itseskuuttaavalla fokalla. Normaalirikin 90 neliön purjepinta-ala liikuttaa 11-tonnista venettä varmasti tyydyttävästi. Kone on vakiona 60-hevosvoimainen. Vettä mahtuu tankkeihin 520 ja dieseliä 400 litraa.

Tällä veneellä on mukavaa purjehtia lähisaariston lisäksi vaikka maailman ympäri. Veneen hinta määräytyy varusteiden mukaan. 40C:n ensiesittely tulee tapahtumaan ensi tammikuussa Düsseldorfin venemessuilla.

www.hallberg-rassy.com

www.helmarin.fi