Vene on runkopituudeltaan 15,25 metriä ja sen leveys on 4,91 metriä. Hansen mukaan 510 on kokoluokkansa tilavin vene. Tilaa tuovat nykypursille ominaiset pystyt laidat ja suurelle osalle veneen mittaa ulotettu leveys. 

Nopeuspuolesta pitää huolen terävien palteiden alla oleva vedenpäällistä osaa huomattavasti sutjakampi vedenalainen muotoilu. Vesilinja on maksimoitu ’väärään’ suuntaan kallellaan olevalla keulalla. Tällainen keulan muotoilu myös tekee veneestä vähemmän nyökkimisherkän aallokossa. Kölivaihtoehtoja mainitaan nyt alkuun kaksi, matalalla kölillä syväys on 1,98 metriä ja medium-kölillä 2,43 metriä. 

Kannella Hansen uutuus on tehty mukavuutta ja helppoa purjehdusta silmällä pitäen. Ruorikonsolit veneen leveän perän kummallakin laidalla antavat kipparille hyvän näkymän ympärille. Kaikki köydet on vedetty taakse kipparin operoitaviksi. Istumakaukalo on suuri, kummallakin puolella on omat pöydät, sillä tämän levyiseen kaukaloon ei käytännössä ole järkevää yrittää yhden pöydän ratkaisua. Kahdella pöydällä kulku edestakaisin on myös helppoa. Muuten kannella on tilaa vaikka lavatansseille. Perätaso on suuri ja sen takana on talli jopa 2,7-metriselle kumiveneelle.

Veneeseen on tarjolla 3-, 4- ja 5-kajuuttaisia sisustusvaihtoehtoja. Perusversiossa on keulassa sijaitseva omistajan hytti, joka on ruhtinaallisen kokoinen. Toisen ääripään charter-versiossa on 4+1 tuplahyttiä, joista tuo +1 on miehistöhytti keulapiikissä. 

Sisusta on valoisa, sillä valmistaja on saanut veneeseen mahtumaan kahdeksan runkoikkunaa, neljä ruffin ikkunaa, neljä kattoikkunaa sekä kahdeksan suurta ja kuusi pienempää kirkasta luukkua. 

Sisustan design on kajuuttojen kohdalla yllätyksetöntä, mutta salongissa on uutta ideaa. Pentteri on paaran laidalla ja sen ja ruokailutilan välissä on saareke, joka jakaa tilan hienolla tavalla. Saareke toimii laskutasona ja sen sisään voi ruksia vaikkapa sähköisesti ylös nousevan television. 

Perusversiossa salongissa on myös suuri, eteenpäin katsova karttapöytä. Karttapöydän asemesta voi veneen tilata myös suuremmalla pentterillä tai isommalla paaran puoleisella takakylpyhuoneella. 

Hansen uutuus ensiesitellään Barcelonan venenäyttelyssä 12.–16-10. Verolliset tehdashinnat alkavat reilusta 550 000 eurosta.

www.hanseyachts.com

www.hansail.fi