Suunnittelun tuloksena on syntynyt kokoontaitettava katamaraani joystick-ohjauksella. Tarkoitus on tehdä purjehtimisesta mahdollisimman helppoa matalan kynnyksen toimintaa. IZIBoatissa on tilaa neljälle purjehtijalle, jotka varsin epätavallisesti istuvat kasvot menosuuntaan. Keksijänsä mukaan vene on erityisen vakaa, mutta myös tarvittaessa nopea – huippunopeudeksi lupaillaan 15 solmua.

Esimerkiksi sähköpolkupyörällä perässä vedettäväksi pakattuna IZIboat on 508 x 62 x 82 sentin pötkylä, jonka kokoonpanon kevytpurreksi lupaillaan sujuvan 15 minuutissa. Ruuveja ei tarvita, vaan kaikki loksahtaa paikoilleen. Purjeet ovat mastossa valmiina rullalla ja vesillelaskussa avustaa kaksi veneen omaa irrotettavaa pyörää. Veneen osien kokonaispaino on 152 kiloa, joten aivan kevyestä purresta ei ole kysymys. Sen leveys auki taitettuna on 2,4 metriä ja maston korkeus 6,1 metriä.

Veneen purjeala on 15,4 neliömetriä, mutta sen saa reivattua 8,8 neliöön kymmenessä sekunnissa. Valmistajan mukaan veneessä on myös sähkömoottori avustamassa satamaan paluuta. Se kuuluuko sähkökone hintaan jää hieman epäselväksi. Veneen voi ennakkotilata osoitteesta iziboat.com verottomaan hintaan 14 250 euroa. Ensimmäiset veneet toimitetaan lupausten mukaan huhtikuussa 2024.