Vielä jokunen vuosi sitten yli 10-metrinen perämoottoreilla varustettu cabincruiser-tyyppinen matkavene olisi kuulostanut jossain määrin absurdilta. Mutta ei enää, ainakaan sen jälkeen kun ranskalainen Jeanneau on esitellyt Merry Fisher -mallistonsa uuden lippulaivan.

MF 1095:stä on karistettu viimeisetkin kalavenemuistot, ja se vaikuttaa kaikin puolin mielenkiintoiselta katetulta matkaveneeltä, vaikka moottoriratkaisu onkin tähän kokoluokkaan vielä harvinainen. Perämoottoreita 1095:ssa on aina kaksi, ja teholtaan ne ovat maksimissaan 300-hevosvoimaisia.

Meno- ja janohalut päästään todentamaan vasta keväämmällä, kun media päästetään veneen kimppuun maalis-huhtikuun taitteessa. Sitä ennen vene ehditään esitellä jo useammassa talvikauden sisänäyttelyssä. Ensi-ilta on Pariisissa joulukuun alussa, ja sen jälkeen 1095 nähdään ainakin Düsseldorfissa.

Tilaratkaisua on paisutettu joka suuntaan pienempiin Merry Fishereihin verrattua. kansirakenne on niiden tapaan epäsymmetrinen, sivukansista leveämpi ja syvempi on styyrpuurin laidalla. Sieltä pääsee sujuvasti sujahtamaan sivuliukuovesta ohjaamoon ja laitaportista laiturille. Avotilassa on pituussuunnassa liukuva peräsohva, joka täydentyy paapuurin laidan kautta u-sohvaksi.

Sisäohjaamon yhteydessä on dinetistä ja pentteristä muodostuva kansisalonki, joka toimii sekä matkustamona että sisäoleskelutilana. Alakerrasta löytyy kolme kahden hengen makuukajuuttaa, joista tosin styyrpuurin laitakajuutan kalustus hankitaan lisävarustelistalta. Vakiona se toimii isona varastona. Erillisellä suihkunurkkauksella varustettu toiletti vaikuttaa pohjakuvan perusteella potentiaalisen tilavalta.

Tarkemmat varuste- ja hintatiedot ovat vielä julkistamatta, mutta teknisten tietojen perustat ovat selvillä. Kokonaispituutta 1095:lla tulee olevaan 10,50 ja leveyttä 3,35 metriä. Paino nousee hieman yli 4 600 kiloon ja bensaa mahtuu mukaan 800 litraa, jottei tankille täydy kurvata heti ensimmäisen ajopäivän puolivälissä.

www.jeanneau.com

www.nauticalpartners.fi