Jeanneau on purjehtijoille tuttu nimi, mutta Multiplast hieman oudompi. Se on ranskalainen komposiittirakenteisiin veneisiin ja rakenteisiin erikoistunut suunnittelija ja valmistaja, jonka ansioluettelosta löytyy pitkä lista ennätysveneitä erilaisista kilpailuista kuten Volvo Ocean Race ja Route de Rhum. 

Uusi yksityyppivene on nykyraasereita silmäilleille tutun näköinen kanootin ja scown risteytys. Veneen hieman pullea käänteinen keula ja leveän latuska keski- ja peräosa eivät ehkä edusta estetiikan huippua, mutta lupaavat kylläkin hauskaa menoa varsinkin avotuulella. Veneessä on eväköli ja tuplaperäsimet pinnan päässä. Veneen saa perinteisellä dieselkoneella, mutta myös saman painoisella sähkökoneen ja akun yhdistelmänällä varustettuna. Tarkempia teknisiätietoja on luvassa myöhemmin tänä vuonna.

Veneet valmistetaan Jeanneau tehtailla Nantesin lähellä Ranskassa käyttäen Arkeman kehittämästä Elium-hartsia. Se on pitkän tuotekehittelyn tulos, se sisältää 20 prosenttia kierrätettyä materiaalia ja tarjoaa samat ominaisuudet kuin perinteinen hartsi. Valmistajan mukaan veneestä tulee materiaaliensa puolesta täysin kierrätettävä. Arkeman kierrätyshartsin uumoillaan olevan pian iso juttu veneteollisuuden sisällä, ja konkreettinen askel kohti lujitemuoviveneiden parempaa kierrätettävyyttä ja ekologisempia päävalmistusmateriaaleja.

www.jeanneau.com