Sun Fast 3200- ja 3600-mallit ovat menestyneet kansainvälisesti erilaisissa rata- ja avomerikisoissa ja niitä purjehtii maailmalla yli 400 kappaletta. Nyt Jeanneau on tuomassa markkinoille uuden raaserimallin – Sun Fast 3300:n.

Vene julkistettiin pienoismallina viime viikolla Pariisin venemessuilla. Se on suunniteltu vauhdin ehdoilla ja sen rungon muodot lainaavat yksityiskohtia IMOCA60 veneiltä ja monilta muilta äärimmäisen nopeilta kilpaveneiltä.

Veneen ovat suunnitelleet David Andrieu, joka on olut mukana kaikkien tähänastisten Sun Fastien suunnittelussa sekä Guillaume Verdier, joka tuo uusinta osaamista Americas Cupin ja Vendee Globen maailmasta. Vene on suunniteltu kohtuullista IRC-mittalukua silmällä pitäen.

Veneen rungossa on sukunäköä IMOCA-veneisiin, kuten odottaa saattaa. Siinä on pysty, ylhäältä taaksepäin taittuva keula sekä kupera muotoilu pohjassa sekä keulassa että perässä. Perä on leveä ja kantava, peräsimiä on kaksin kappalein ja kölin muoto ja painopiste on suunniteltu uusimpien tietokonelaskelmien mukaan.

Riki on tuotu taaksepäin ja lattapäisen isopurjeen trimmausta helpottaa leveä levanki. Lattapäisen ison kanssa käytetään tuplatakastaagia. Purjepinta vastatuuleen on 60 neliötä ja avotuulessa kangasta pullistelee 128 neliötä. Näillä eväin 3,5 tonninen vene, jonka vesilinjapituus on karvan alle 10 metriä liikkuu varmasti liukkaasti.

Ensimmäiset veneet lasketaan vesille Ranskassa tänä keväänä. Sisätiloista, jos ne nyt kohderyhmää kiinnostavat, ei ole vielä tätä kirjoittaessa tietoa. Hinta ja saatavuus varmistuvat myös myöhemmin ensi vuoden puolella.'

www.aquastore.fi

www.jeanneau.com