Isoissakin veneissä on perinteisesti ollut yksi sisäänkäynti sisälle riippumatta hyttien lukumäärästä. Uudessa 55-mallissa asia on mietitty päinvastoin – Molemmilla takahyteillä on oma sisäänkäyntinsä ja ne eivät ole yhteydessä veneen sisäsalonkiin. Valmistaja kutsuukin ratkaisuaan asunnoksi kahdella erillisellä vierashuoneella. Osuvaa.

Salongissa on iso oleskelutila ja veneen keittiö kattaa koko styyran puoleisen sivun salonkia. Omistajan hytti on erittäin leveä ja isäntäväelle jää pukeutumis- ja istuskelutilaakin ruhtinaallisesti.

Ulkotiloissa on myös heitetty häränpyllyä ja veneen tuplaruorit on ripustettu ruffin takaosaan. Ruffista nousee vakiona targakaari. Ruffin katolla on tilaa istuskella ja siellä sijaitsee myös navigointitila mittareineen. Tilan saa suljettua sprayhoodin suojaan.

Oleskelutila, joka on yleensä aina ruorimiehen etupuolella, levittäytyy nyt koko takakannen levyiseksi sosiaalisen ulkoilmaelämän keskukseksi. Tilassa on aurinkovuoteiksi muuntuvia sohvia ja pöytiä paljon isommalle porukalle kuin veneessä mahtuu yöpymään.

Tämän tilan saa myös katettua kovalla tai pehmeällä biminillä optiolistaa rastittamalla. Takakannen oleskelutilaratkaisu antaa paitsi paljon enemmän tilaa oleskelulle, myös pitää purjehdus- ja ohjaushässäkän poissa veneilystä nauttivan porukan tieltä.

Philippe Briandin piirtämä vene on saatavissa klassisella rikillä tai rullamastolla, kölivaihtoehdot ovat syväykseltään 1,98 tai 2,55 metriä ja vene voidaan varustaa normaaligenualla tai itseskuuttavalla fokalla.

Veneen runkopituus on 16,09 metriä, leveys 4,99 metriä ja kuivapaino normaalikölillä 18 542 kilogrammaa. Purjeala rullamastolla ilmoitetaan 131 neliöiseksi ja klassisella rikillä 159 neliöiseksi. Masto nousee 25,2 metriä vedenpinnan yläpuolelle.

Vene esitellään suurelle yleisölle Düsseldorfin venenäyttelyssä tammikuussa 2023.

www.jeanneau.com

www.aquastore.fi