Jeanneaun lippulaiva on Philippe Briandin käsialaa ja vaikka se onkin varsin moderni, ei rungon muoto ole aivan yhtä äärimmäisen laatikkomainen kuin pienemmissä venemalleissa nykyään tapaa. Tämän kokoisessa veneessä on riittävästi volyymiä ilman, että runkomuotoa pitäisi säätää.

Vene tavoittelee hieman vaativampaa asiakaskuntaa runsaalla määrällä erilaisia vaihtoehtoisia sisustuksia ja varusteita. Vaihtoehtojen ääripäitä edustavat rullaisolla varustettu cruising-versio hardtoppeineen tai performance-optio täysikokoisine purjeineen ja sofistikoituneemmalla varustuksella. Veneen purjepinta-ala on 170 neliötä rullaisolla ja itseskuuttaavalla ja 209 läpilatoitetulla isolla ja 110 % fokalla.

Isossa veneessä kaikki on isoa. Niin myös 65:sen istumakaukalo tai sanotaanko vaikka oleskelukansi. Tuplaruorit on viety mahdollisimman taakse, mutta ei kuitenkaan niin taakse, etteikö ruorimiehelle ja seuralaisille mahtuisi kunnon istuimia. Halutessaan asiakas saa koko oleskelualueen katettuna tuulilasin, targakaaren ja kovan biminin yhdistelmänä.

Muuten sulavalinjaisessa veneessä vaihtoehto ei ole ehkä linjakkain, mutta huonommalla kelillä varsin kätevä ratkaisu. Veneen varsin leveä peräpeili taittuu alas suureksi uimatasoksi ja sen takaa avautuu talli suurehkolle kumiveneelle.

Sisätiloissa räätälöintimahdollisuudet on viety päätyyn saakka. Venettä saa minä tahansa versiona kahden kajuutan ja wc:n versiosta neljän makuuhytin ja wc:n vaihtoehdosta kuuden makuuhytin charter-versioon. Muutoin tilaa on salongissa yllin kyllin, ja myös keittiö on tilavampi kuin monessa kodissa.

Kaksikymmenmetrisen jahdin saa syvällä 2,95 metrin kölillä tai matalammalla 2,2 metrin syvyydessä kyntävällä evällä. Kölipaino on syvemmässä versiossa karvan yli yhdeksän tonnia ja matalalla kölillä 10,5 tonnia. Veneen kuivapaino lähtee valmistajan mukaan 37:stä tonnista. Koneena veneessä on 175 hevosvoimainen Volvo Penta D4-175. Veneen hintaa ei ole julkinen, mutta asia selviää maahantuojalta kysymällä.

www.jeanneau.com

www.aquastore.fi